xcounter
#

Допоможе розстріляти безпілотник зі штурмової гвинтівки: армія США отримала модернізовані "розумні" приціли

11145
"Розумний" приціл SMASH 2000L, фото ілюстративне
"Розумний" приціл SMASH 2000L, фото ілюстративне

І це не говорячи про можливість розстрілювати цілі на землі

Армія США закупила партію комп’ютеризованих систем оптичного прицілювання під назвою SMASH 2000L від ізраїльскої оборонної компанії Smart Shooter – про це розповідають у виданні The War Zone.

Фактично, SMASH 2000L базується на ранній версії SMASH 2000, однак у випадку зі SMASH 2000L окремо вказується можливість використання цієї розробки для боротьби з невеликими безпілотними літальними апаратами.

Читайте також: Не влучити вже неможливо: ізраїльська Smart Shooter таки зважилась показати арабам нову систему управління вогнем для стрілецької зброї
smart shooter розумний приціл SMASH 2000L
Оновлений розумний приціл SMASH 2000L. Фото: Smart Shooter

Відзначається, що "розумні" приціли SMASH 2000L будуть розгорнуті спеціально у рамках армійської стратегії захисту проти малих БПЛА, яку компанія Smart Shooter тестує з Корпусом морської піхоти США ще з минулого року.

Крім того, компанія Smart Shooter також уклала контракт з ВМС США, щоб перевірити, як система SMASH, оптимізована для антидронових операцій, продемонструє себе у морському середовищі.

Приціли SMASH 2000L (позначення L означає "легкий") є системою управління вогнем, яка має в рази підвищити як точність, так і летальність стрілецької зброї. Як наголошує виробник, "унікальна технологія SMASH забезпечує точне знищення цілей, гарантуючи, що на неї не вплинуть людські помилки, такі як втомленість, стрес чи рух цілі".

Прицільний модуль SMASH можна встановити на будь-який зразок штурмової гвинтівки, а власні алгоритми захоплення цілі та наведення дозволяють ефективно знищувати цілі.

Так, військовий з таким прицілом може "зафіксувати ціль", а система виразує відповідну точку прицілювання. Крім того, SMASH 2000L може "вести" ціль до того, як буде зроблено постріл – ця функція буде корисною тоді, коли розпізнавання цілі є проблематичною (наприклад, у натовпі).

У "режимі дрона" SMASH 2000L може розпізнати об’єкт у повітрі, автоматично відстежувати траекторії польоту та давати сигнали прицілювання – у сукупності це значно полегшить задачу військового і навіть розширить його можливості у знищення БПЛА з власної зброї.

Акумулятор прицілу дозволяє йому працювати до 72 годин – у компанії кажуть, що на одному заряді зброя може зробити близько 3600 пострілів. Зі статичними та динамічними наземними цілями він може працювати на відстані до 300 метрів, по цілях у повітрі на відстані до 200 м, водночас наразі не розкриваються дані щодо того, чи є цей діапазон оптимальним або ж максимальним.

Читайте також: Спецпризначенці США отримають революційний приціл для гвинтівок, який сам шукає цілі