xcounter
#

Спецпризначенці США отримають революційний приціл для гвинтівок, який сам шукає цілі

Випробування прицілу SMASH 2000 у 2019 році
Випробування прицілу SMASH 2000 у 2019 році
6115

Програма Individual Weapon Overmatch Optic вийшла на фінальну стадію розробки

У царині вогнепальної зброї складно винайти щось нове, проте ізраїльській компанії Smart Shooter, судячи з усього, це вдалось. Її приціл SMASH 2000 не дає бійцю робити промахи у прямому сенсі.

Саме цією розробкою зацікавився Пентагон, який найняв компанію для створення такого ж прицілу, але відповідно до вимог сил спеціальних операцій армії США у рамках програми Individual Weapon Overmatch Optic.

Читайте також: Дива не сталось: Heckler & Кoch добився скасування перемоги конкурента у тендері на заміну G36
SMASH 2000
Приціл SMASH 2000 на якому базується розробка Individual Weapon Overmatch Optic

Як пише The war zone, новий приціл вже пройшов критичний аналіз всіх систем та зараз переходить до стадії виготовлення першого прототипу. Він буде завершений вже наступною осінню.

Заглом, принцип роботи прицілу полягає у тому, що він самостійно виявляє цілі, вносить всі необхідні похибки, враховує рухи бійця та дає можливість зробити постріл лише після того, як перехрестя співпаде з визначеною точкою.

Окрім того, якщо у SMASH 2000 для прицілювання використовувався коліматорний приціл без збільшення, то у новій версії буде реалізоване адаптивна кратність від 1х до 8х.

SMASH 2000
У порівнянні зі SMASH 2000, новий приціл буде із можливістю збільшення зображення

Такі можливості прицілу, як розраховують у Пентагоні, дозволять бійцям боротися не тільки зі звичайними загрозами на полі бою, а і знищувати малогабаритні дрони, як стають новим видом зброї.

Читайте також: Від ствола до прицілу: як у "ХАДО-Холдінг" створювали антиматеріальні гвинтівки Snipex