xcounter
#

Дешева безпілотна зброя проти танків: лупити по ворогу з "подвійного повітряного гранатомета"

5998
Гранатомет M72 LAW, фото ілюстративне
Гранатомет M72 LAW, фото ілюстративне

Доставка протитанкової зброї з повітря

Американська компанія Alare Technologies на виставці AUSA 2022 продемонструвала свій безпілотний літальний апарат подвійного призначення, розповідає видання Bulgarian Military.

Зброя отримала назву BLADE-55 і являє собою дрон зі встановленим на ньому "подвійним" легким одноразовим 66-мм гранатометом M72 LAW від NAMMO Defense (дочірня компанія норвезької NAMMO).

Читайте також: Українські дрони-камікадзе в бою: ефектне відео з ураженням російського ЗРК "Оса"
BLADE-55
Безпілотник BLADE-55

Для такої зброї Alare Technologies розробила систему управління вогнем та польотом, дрон має вбудовані датчики, камери та GPS, водночас відкрита архітектура розробки дозволяє легко інтегрувати в нього нові рішення.

m72 law
Робота легкого протитанкового гранатомета з повітря

Фактично, компанія позиціонує свій BLADE-55 як "бюджетне та ефективне рішення проти ворожих танків". Гранатомети легко "перезаряджаються", крім того, зазначається, що БПЛА "вміє" вражати одразу дві цілі.

До речі, норвезька компанія Nammо вже пробувала поєднати дрон і протитанкову зброю, однак тестувала БПЛА лише з одним протитанковим гранатометом.

Читайте також: Рашисти роблять спробу створити протитанкову лінію оборони з "зубами дракона" у 20 км вглиб від лінії фронту