xcounter
#

Українські дрони-камікадзе в бою: ефектне відео з ураженням російського ЗРК "Оса"

15499
Знищена російська ЗРК "Оса", фото ілюстративне
Знищена російська ЗРК "Оса", фото ілюстративне

Українські військові працюють дронами-камікадзе по ворожих цілях

Сили оборони України активно використовують проти російських окупаційних військ дрони камікадзе не тільки від західних компаній, але й від українського виробника.

Так, у мережі з’явилося відео з ефективною роботою українського дрона-камікадзе по техніці рашистів – RAM II UAV уразив російський зенітний ракетний комплекс "Оса".

Читайте також: Рідкісні кадри роботи баражуючих боєприпасів Switchblade по позиціях рашистів (відео)

Безпілотник RAM II UAV – це дрон камікадзе, створений на базі українського БПЛА "Лелека-100". Тактико-технічні характеристики цієї зброї наступні: може перебувати у повітрі до 55 хв, дальність дії – до 30 км. Безпілотник має електричний двигун, швидкість руху – 70 км/год, крім того, цей безпілотник у повітрі майже безшумний, на відміну від іранських Shahed, які гудять як мопеди.

Має бойову частину у 3 кг, яка може бути термобаричною (для ураження всередині будівель та легкоброньованих цілей), бронебійною (для ураження броньованих цілей) або осколково-фугасною (для ураження живої сили противника). Точність влучання у ціль – до 1 м.

Безпілотник має камеру з десятикратним оптичним зумом, що дозволяє ефективно знаходити цілі. Крім того, за потреби RAM II може в автоматичному режимі повернутися на базу й приземлитися на парашуті. Запускається з мобільної катапульти, може перевозитися та управлятися з СБА "Новатор".

Читайте також: Легкий бойовий модуль та БПЛА-камікадзе: що покаже "Українська бронетехніка" на "Зброя та Безпека" (фото)