xcounter
#

Рідкісні кадри роботи баражуючих боєприпасів Switchblade по позиціях рашистів (відео)

17517
Пуск баражуючого боєприпасу Switchblade 300, фото ілюстративне
Пуск баражуючого боєприпасу Switchblade 300, фото ілюстративне

Збройні Сили України "демілітаризують" рашистів баражуючими боєприпасами Switchblade

Українські військові використовують американські баражуючі боєприпаси Switchblade для ударів по позиціях російських окупаційних військ – пресслужба Сил спеціальних операцій ЗСУ опублікувало відео роботи з цією зброєю.

Як заявляють у ССО, бійці використовують ці дрони для високоточних ударів по укріпрайонах ворога, під час просування на різних ділянках фото.

Читайте також: Чому "молодші" Switchblade вже нищать рашистів, а "старші" ніяк не долетять в ЗСУ: факти без "зрад" та "перемог"

На відео, знятого з камери одного з військових, демонструється процес запуску баражуючого боєприпасу з мініатюрної пускової, а також "прильоту" зброї по позиціях окупантів.

Нагадаємо – наразі наші військові використовують проти окупантів "молодшу версію" цього баражуючого боєприпасу Switchblade 300. Це одноразовий безпілотник-камікадзе, що має довжину у 610-мм та вагу 2,7 кг включно з пусковою.

Ефективний для застосування мобільних піхотних підрозділів (що, власне, ми й бачимо на відео) для ударів по ворожих позиціях. Дальність польоту – до 10 км, час перебування у повітрі обмежений 10 хвилинами.

Про постачання цих безпілотників ЗСУ стало відомо ще у березні 2022 року, перші поставки припали на квітень – загалом США анонсували передачу Україні понад 700 таких баражуючих боєприпасів. Раніше Defense Express розбирав всі деталі від пуску до керування цього дрона-камікадзе.

Водночас коли у ЗСУ з’явиться "протитанковий" Switchblade 600 наразі незрозуміло – наприкінці серпня повідомлялося, що Армія США готова укласти контракт на постачання цих баражуючих боєприпасів Україні і мала укласти його протягом наступних 30 днів, тобто орієнтовно наприкінці вересня.

Читайте також: Баражуючі боєприпаси Switchblade для України: гарна пара до Javelin для "піджарки" ворогів