xcounter
#

Чому "молодші" Switchblade вже нищать рашистів, а "старші" ніяк не долетять в ЗСУ: факти без "зрад" та "перемог"

13217
Чому "молодші" Switchblade вже нищать рашистів, а "старші" ніяк не долетять в ЗСУ: факти без "зрад" та "перемог"

Чому в США не зможуть швидко зробити для України баражуючі боєприпаси Switchblade 600

Міністерство оборони США наразі все ще працює надо контрактами на постачання Україні потужнішої версії баражуючих боєприпасів Switchblade 600 – наразі дата поставки цих баражуючих боєприпасів не встановлена і невідомо, скільки такої зброї можна буде зробити у стислі терміни, розповідають у виданні The War Zone.

Як пояснює представник Пентагону Джессіка Максвелл у своїй заяві від 10 травня, наразі Міноборони США не має чинного контракту на Switchblade 600 і загалом закуплена лише невелика кількість прототипів для досліджень та розробок.

Читайте також: До дронів-камікадзе Switchblade в ЗСУ приєднаються "розвідувальні побратими"

Тобто, якщо безпілотники Switchblade 300, які постачаються в Україну, беруть з запасів Армії США, то "старша" версія закуповується Урядом США напряму у виробника.

Разом з тим, як стверджує Брайан Кларк, директор Центру оборонних концепцій та технологій, оскільки Армія США не закупила значної кількості Switchblade 600, у Aerovironment досі кожен з цих баражуючих боєприпасів збирають вручну. Тому саме низькі темпи виробництва можуть бути однією з причин того, що США досі не закупили дрони для України.

Як виглядає Phoenix Ghost поки широкому загалу не відомо
Як виглядає Phoenix Ghost поки широкому загалу не відомо

Зазначається, що така ситуація може бути причиною того, що Пентагон "посилив" постачання Switchblade новим безпілотником Phoenix Ghost – усі деталі про цей проект Defense Express розбирав в окремому матеріалі.

Читайте також: Ворогу не буде порятунку: США заявляють, що нові ударні дрони Switchblade посилять захист міст України