xcounter
#

До дронів-камікадзе Switchblade в ЗСУ приєднаються "розвідувальні побратими"

15836
До дронів-камікадзе Switchblade в ЗСУ приєднаються "розвідувальні побратими"

Сили оборони України посиляться ще одним розвідувальним безпілотником

Американська компанія AeroVironment – виробник дронів-камікадзе Switchblade – передасть Збройним Силам України понад 100 безпілотних авіаційних комплексів Quantix Recon. Про це повідомляється на сайті компанії.

Ці дрони українська армія отримає на безоплатній основі – також компанія наголосила, що безоплатно надасть оперативні послуги з навчання операторів.

Читайте також: Bayraktar TB2 може отримати потужного побратима з США, Україна веде перемовини з виробником MQ-9 Reaper – Forbes
Quantix Recon
Розвідувальний безпілотник Quantix Recon

"Ця пожертва надасть операторам інструмент, який може літати непомітно для сил противника і не піддаватися впливу радіочастотних перешкод, щоб проводити точну та швидку розвідку віддалених, недоступних областей поля боя, що динамічно змінюється", – зазначають у компанії.

Про американський безпілотник Quantix Recon ми розповідали раніше – з детальним оглядом цієї "пташки" можна ознайомитися за посиланням.

Разом з тим, нагадаємо таке: завдяки повністю автоматизованому управлінню польотом цей БПЛА може за один 45-хвилинний політ обстежити до 1,6 кв. км або ж до 20 км.

Очікується, що перша партія БПЛА Quantix Recon Україна отримає вже на цьому тижні. Водночас в AeroVironment наголошують: постачання цих БПЛА не залежить від інших постачань цієї компанії для України, зокрема тих, що вже оголошені Урядом США.

Читайте також: Розвідник RQ-4 Global Hawk прилетів подивитися, як там справи у крейсера "Москва" в Чорному морі