xcounter
#

Bayraktar TB2 може отримати потужного побратима з США, Україна веде перемовини з виробником MQ-9 Reaper – Forbes

33980
Bayraktar TB2 може отримати потужного побратима з США, Україна веде перемовини з виробником MQ-9 Reaper – Forbes

Розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper був би серйозним посиленням у війні з рашистами

Україна веде перемовини про закупівлю важких ударних безпілотників американського виробництва. Про це повідомляє видання Forbes.

За інформацією видання, минулого тижня українська делегація зустрілася у Вашингтоні з представниками компанії General Atomics, що виробляє військові БЛПА.

Читайте також: У США модернізують MQ-9 Reaper: яким має бути безпілотник, щоб ефективно протистояти РФ та Китаю
MQ-9 Reaper
MQ-9 Reaper

У Forbes зауважують: оскільки уряд США має погодити будь-який продаж такої зброї, малоймовірно, що такі перемовини між Україною та американським оборонним підрядником відбулися б без "зеленого світла" з боку адміністрації Байдена.

Як повідомив Forbes представник General Atomics К. Марк Брінклі, наразі компанія має літаки, готові до негайної передачі: "За підтримки уряду США ці літаки можуть опинитися в руках українських військових за лічені дні".

Про який саме безпілотний комплекс йдеться не повідомляється, однак представник виробника зазначив наступне: "У минулому ми працювали з урядом США над відправкою MQ-9 Reaper до країни-партнера менш як за 30 днів".

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден оголосив про черговий пакет військової допомоги для України на суму у 800 млн доларів. Що саме мають передати – розповідали в окремому матеріалі.

Читайте також: Американський ударний БПЛА MQ-9 Reaper спробує "здолати" українську ППО