xcounter
#

Американський ударний БПЛА MQ-9 Reaper спробує "здолати" українську ППО

6919
Американський ударний БПЛА MQ-9 Reaper спробує "здолати" українську ППО

Двосторонні україно-американські навчання мають мету вивчення можливостей у сфері протиповітряної оборони

Як повідомила прес-служба Повітряних сил ЗС України, у зоні відповідальності повітряного командування "Захід" пройдуть практичні навчання зі спробою здолання ППО ЗСУ надсучасним ударним БПЛА MQ-9 Reaper ВС США.

Відзначається, що подібний захід, відбувається вперше на території нашої країни та має метою вивчення можливостей як теоретичного здолання української ППО ударними безпілотниками, так і власне можливостей БПЛА такого типу з протидії пострадянським засобам боротьби з подібними цілями.

Читайте також: НВК "Іскра" передав ЗСУ чергову РЛС 35Д6М (фото)

"Мета заходу – обмін досвідом у сфері протиповітряної оборони, зокрема, проведення практичного заняття з відстежування, захоплення цілі на супроводження та імітації знищення БПЛА MQ-9 Reaper", - відзначив тимчасово виконувач обов’язків командувача повітряного командування "Захід" генерал-майор Дмитро Карпенко.

С-300В та ЗРК
Українські системи ППО, попри деяку застарілість, є найбільш потужними та численними серед країн колишнього СРСР та можуть дати фору більшості ймовірних супротивників країн НАТО

За його словами, ці навчання є "вкрай важливим елементом співробітництва з фахівцями ППО командування ВПС США в Європі". Крім того, вони нададуть "гарну можливість перейняти величезний досвід наших американських друзів та отримати деяку матеріально-технічну підтримку".

Варто відзначити, що американським партнерам подібні тренування, з огляду на те, що Україна є другою серед країн колишнього СРСР за потужністю засобів ППО, та виробником багатьох систем протиповітряної оборони, які використовуються армією РФ, теж будуть цікаві.

БПЛА MQ-9 Reaper
Американський ударний БПЛА MQ-9 є найбільш сучасним та численним серед машин подібного класу у світі

"Я постійно співпрацюю з Повітряними Силами ЗС України, але вперше працюю з представниками протиповітряної оборони", – зазначив представник делегації Військово-Повітряних Сил США в Європі пан Кевін О’Браєн під час спільного брифінгу.

РЛС 35Д6М
Українська РЛС 35Д6 є однією з основних складових комплексу С-300 й виробляється на українському КП "НВК Іскра"

Також представники двох країн відзначили важливість двосторонніх тренувань сил українсько-американських ППО упродовж серії навчань "Чисте Небо".

Читайте також: Враховуючи досвід Карабаху: ЗСУ представили зразок надувного макета військової техніки (фото)