xcounter
#

НВК "Іскра" передав ЗСУ чергову РЛС 35Д6М (фото)

5814
Модернізований на КП "НВК Іскра" мобільний трикоординатний радіолокатор кругового огляду сантиметрового діапазону 36Д6М
Модернізований на КП "НВК Іскра" мобільний трикоординатний радіолокатор кругового огляду сантиметрового діапазону 36Д6М

Ця модель (в класичній конфігурації) є однією з найпоширеніших сучасних радіолокаційних станцій на пострадянському просторі

Як повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром" Казенне підприємство передало Міністерству оборони нову станцію в рамках Держзамовлення цього року.

Модернізований варіант цієї станції моє збільшену дальність дії, покращені параметри траєкторної обробки та розширені функціональні можливості, реалізовані за рахунок сучасних програмних рішень.

Читайте також: КП "НВК "Іскра" продовжує роботу над створенням новітньої багатофункціональної РЛС майбутнього (відео)
РЛС 36Д6М

РЛС такого типу може додатково комплектуватись виносними робочими місцями – що дозволяє управляти станцією у повному обсязі на відстані до 300 метрів. Крім того, 35Д6М може опціонально комплектуватись обладнанням для взаємодії безпосередньо із зенітно-ракетними комплексами (власне це основна обзорна РЛС комплексів ЗРК типу С-300).

РЛС 36Д6М

"Іскра має багаторічний досвід у виготовленні та модернізації виробів типу 35Д6, 36Д6 (що цілком логічно, з огляду на те, що ця РЛС, також відома як СТ-68У або 19Ж6 прийнята на озброєння та випускалася і СРСР з 1980 року, свого часу витіснивши російську розробку від ВНИИРТ)", - відзначив директор КП "НВК Іскра" Юрій Пащенко.

РЛС 36Д6М

"Фахівці нашого підприємства забезпечують технічний супровід роботи РЛС протягом всього циклу експлуатації станцій, як на території України, так і далеко за її межами. Це вкрай важливо для військової техніки, яка повинна цілодобово та безперервно виконувати бойове чергування та забезпечувати контроль за повітряним простором країни", – додав він.

РЛС 36Д6М

Як відзначили в прес-службі, експортний варіант радару – 36Д6М представники закордонних країн цінують за його надійність та невибагливість в експлуатації.

РЛС 36Д6М

Власне, такі мобільні трикоординатні радіолокатори кругового огляду сантиметрового діапазону неодноразово постачалися, наприклад, силовим відомствам США (36Д6 від КП "НВК Іскра" поставлені у цю країну у 2008, 2010, 2017 та 2018 роках).

Читайте також: НВК "Іскра" уклало черговий контракт на постачання РЛС з США