xcounter
#

КП "НВК "Іскра" продовжує роботу над створенням новітньої багатофункціональної РЛС майбутнього (відео)

2641
Контрбатарейний радар 1Л220УК від КП "НВК "Іскра"
Контрбатарейний радар 1Л220УК від КП "НВК "Іскра"

КП "Науково-виробничий комплекс "Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром", розробило аванпроект надсучасного багатофункціонального радара

Відзначається, що розробкою новітньої системи на запорізькому підприємстві займались на замовлення закордонної компанії та за її рахунок.

"Одна з найбільших компаній, що входить в число світових грандів оборонної промисловості, замовила нам розробку багатофункціонального радара. Ми називаємо його "Радар майбутнього"….Ми розробили аванпроект такого радара. Нам оплатили цю роботу", - повідомив директор КП "НВК "Іскра" Юрій Пащенко.

Читайте також: Нова "Кольчуга" може з’явитися в Україні
Директор КП
Директор КП "НВК "Іскра" Юрій Пащенко

При цьому він наголосив, що мова йде не про продаж нової розробки, створеної українськими спеціалістами, а про виробництво такої техніки саме на базі вітчизняного заводу.

"Це не продаж на експорт "мізків" або якихось ноу-хау, йшлося про створення виробництва на базі заводу "Іскра" в майбутньому цієї техніки. Це було закладено в основу, зафіксовано на папері та є основним фактором", - підкреслив Юрій Пащенко.

За його словами, подальша робота над створенням нової РЛС була на пів року призупинена з політичних міркувань, проте він виразив впевненість у відновленні співпраці вже найближчим часом.

Нові РЛС розроблені КП
Нові РЛС розроблені КП "НВК "Іскра"

"Ми впевнені, що в цьому році відбудеться реанімування цього проекту. Він підвіс десь трохи більше, ніж на пів року. Ми реанімуємо цей проект і розраховуємо, що будуть добрі результати", - відзначив директор КП "НВК "Іскра".

Нагадаємо, у квітні минулого року Юрій Пащенко анонсував початок співпраці з "світовим гігантом, обсяги продажу військової техніки якого перевищує в чотири рази всі обсяги української військової промисловості", йшлося про створення нового зразку контрбатарейної РЛС та оглядової багатофункціональної радіолокаційної станції.

Своєю чергою, у квітні цього року в інтерв'ю Defense Express він повідомив про плани створення, на основі отриманих раніше напрацювань, багатофункціональних радарів, які є одночасно контрбатарейним засобом і оглядовою радіолокаційною станцією в залежності від поставлених завдань.

"Це сьогоднішній тренд, цим шляхом ідуть наші конкуренти і відомі світові виробники. Ми хочемо створити параметричний ряд таких виробів різних за своєю потужністю і дальністю", - наголосив Юрій Пащенко.

Читайте також: Проект нового радару представили в Запоріжжі