xcounter
#

Коли у ЗСУ з’явиться "протитанковий" баражуючий боєприпас Switchblade

3793
Коли у ЗСУ з’явиться "протитанковий" баражуючий боєприпас Switchblade

Зі "старшою" версією боєприпасу Switchblade ЗСУ зможуть ефективно нищити на відстані 40 км ворожу "важку броню"

Армія США готова укласти контракт на постачання для України потужних баражуючих боєприпасів Switchblade 600. Про це повідомляє видання Defense News.

"Контракт на дослідження та розробку для 10 баражуючих боєприпасів Switchblade 600, що виробляється компанією AeroVironment, очікується протягом наступних 30 днів", – таку інформацію повідомила прессекретар Пентагону Джессіка Максвелл у електронному листі виданню Defense News.

Читайте також: З’явилося перше відео з камери дрона-камікадзе Switchblade : бійці ССО нищать окупантів

Водночас, коли саме ці БПЛА будуть поставлені ЗСУ, наразі незрозуміло – як вже раніше розповідав Defense Express, затримка з постачанням баражуючих боєприпасів Switchblade 600 пов’язана з тим, що на відміну від "молодшої" версії, яку активно використовує Армія США, "старша" знаходилася на стадії прототипу.

Switchblade 300
ЗСУ наразі активно використовують проти рашистів Switchblade 300

Як стверджує Максвелл, дата постачання цих баражуючих боєприпасів ЗСУ буде встановлена після завершення контракту. Водночас тут варто нагадати, що постачання 10 одиниць баражуючих боєприпасів Switchblade 600 було анонсоване ще у березні цього року.

Нагадаємо, "старший брат" Switchblade 600 відрізняється від "молодшого" наявністю потужнішої бойової частини (як у ПТКР Javelin), яка дозволяє йому ефективно нищити ворожу бронетехніку, у тому числі танки. Цей дрон-камікадзе може атакувати цілі на відстані 40 км та перебувати у повітрі до 40 хвилин. Швидкість, з якою він атакує цілі, становить 185 км/год.

Читайте також: Бойове застосування дрона-камікадзе Switchblade 300 потрапило на відео: всі деталі від пуску до керування