xcounter
#

Рашисти роблять спробу створити протитанкову лінію оборони з "зубами дракона" у 20 км вглиб від лінії фронту

21721
Супутниковий знімок підготовки рубежу оборони РФ у Гірському (@Benjamin Pittet)
Супутниковий знімок підготовки рубежу оборони РФ у Гірському (@Benjamin Pittet)

Ворог показав підготовку оборони у районі Гірського на Луганщині, що дещо не в'яжеться з "побєдобесниим" реляціями Кремля

РФ намагається створити довготривалу оборону з використанням цілого ряду спеціальних інженерних засобів у районі населеного пункту Гірське, Луганської області. Більше того, нібито їх зведенням займаються "вагнерівці".

Відео, яке оприлюднили самі рашисти, було геолокавано OSINT-фахівцем Бенджаміном Пітеттом (Benjamin Pittet).

Читайте також: ЗРК Crotale від Франції: на скільки комплексів можливо розраховувати й на що вони здатні

Лінія оборони складається з протитанкового рову та двох рядів протитанкових надовб, які на заході мають назву "зуби дракона" за характерну пірамідальну форму.

Такі надовби мають завадити руху бронетехніки та вперше з'явились під час Другої світової війни та широко використовувались Німеччиною.

зуби дракона протитанкові надолби
"Зуби дракона" під Берліном та на "Лінії Зігфрида"

Але права в тому, що за настановами їх кількість мала бути значно більшою, як у лінії, так й у загальній кількості таких ліній. Також відрізняється й технологія їх встановлення, бо у "класичному" німецькому варіанті така бетонна піраміда має не просто встановлюватись на ґрунт, а є частиною значно складнішої інженерної споруди з бетонним "фундаментом". Також така оборона передбачає встановлення протитанкових та протипіхотних мін, колючого дроту.

Попри все у питання створенні такої лінії оборони головне те, що вона споруджується у 20 км від поточної ліні фронту.

Звісно це може говорити про наявні плани та оцінку сил армії РФ відносно можливості подальшого наступу. Водночас такі демонстративні дії цілком можуть бути відволікаючи маневром з метою лише зробити вигляд майбутніх планів та переходу виключно до оборони.

Читайте також: Литва передасть цікаві машини на базі M113, потрібні ЗСУ для контрнаступу