xcounter
#

Рашисти проґавили гранати з неба разом з комплексом, що повинен боротися з безпілотниками (відео)

19439
Рашисти проґавили гранати з неба разом з комплексом, що повинен боротися з безпілотниками (відео)

Окупанти та протидроновий комплекс "проспали" атаку українського безпілотника

Російські війська вкотре безглуздо втратили на полі бою свою одиницю озброєння та військової техніки. Цього разу "епічний фейл" стався з російським комплексом виявлення та протидії безпілотним літальним апаратам "РЛК-МЦ-А" від російського Ліанозовського електромеханічного заводу, що входить до складу АО "Концерн ВКО "Алмаз-Антей".

Так, бійці Харківської окремої бригади територіальної оборони закидали гранатами з коптера підсистеми електронного управління та радіоконтролю комплексу.

Читайте також: Іранські дрони вже нібито пливуть у РФ: що необхідно знати про БПЛА та їх виробництво в Ірані

У контексті цієї новини варто зауважити дві речі – по-перше, хоча візуально комплекс не отримав ушкоджень, але, ймовірно, надалі свої функції виконувати він не зможе.

"РЛК-МЦ-А"
Російський комплекс "РЛК-МЦ-А"
По-друге, насправді варто акцентувати на тому, що проґавити безпілотник міг не сам комплекс, а безпосередньо окупанти, які, як можна було сьогодні переконатися, люблять безтурботно поспати на своїх позиціях.

Водночас ситуація все одно залишається іронічною з огляду на те, що комплекс "РЛК-МЦ-А" призначений для виявлення не тільки середніх та великих БПЛА, але й таких масових безпілотників, як DJI Mavik чи Phantom на відстанях 5-6 км.

Крім того, сам комплекс можна назвати "новітнім" – дослідний зразок був представлений у 2018 році на форумі "Армия" і мав "стати першим зразком свого класу, прийнятим на озброєння".

Читайте також: Як ЗСУ зі свого Т-64БМ у парі з БПЛА нищить російське військо (відео)