xcounter
#

Повітряні Сили України повідомили приголомшливу кількість збитих Shahed-136

45261
Знищення повітряної цілі розрахунками ППО (архівне фото Генштабу ЗСУ)
Знищення повітряної цілі розрахунками ППО (архівне фото Генштабу ЗСУ)

Shahed-136 став для РФ рішенням для постійних методичних атак по містах України, але українські бійці дають відсіч і цій загрозі

Командування Повітряних Сил України повідомило кількісний показник знищених іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які були знищенні за останні 36 діб, тобто фактично з моменту початку їх використання.

Мова йде про знешкодження 223 одиниць цих "літако-снарядів", які РФ використовує для терористичних ударів по містах України.

Читайте також: Заяви РФ щодо "складних рішень" з Херсоном, з депортацією місцевих та загрозою підриву Каховської ГЕС: пастка чи визнання реальності

Також було зазначено, що для їх знищення використовується всі наявні у Збройних Силах України засоби: "зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, самохідні зенітні установки, мобільні вогневі групи ПЗРК, зенітні гармати, великокаліберні кулемети та інше озброєння".

Необхідно також зазначити, що відсотковий показник знищення дронів-камікадзе українськими захисниками вже досяг позначки 85-90%. Тобто з десятків запущених "літаючих мопедів" прорватися вдається лише одиницям.

оса зсу
Для знищення дронів-камікадзе застосовуються усі наявні засоби (архівне фото Генштабу ЗСУ)

Водночас головною загрозою з боку таких "літако-снарядів", як Shahed-136 залишається саме їх масовість. Відомо, що РФ замовила в Ірану 2,5 тисячі цих дронів-камікадзе. Тобто мова йде й про знаходження ефективного та дешевого засобу протидії цій загрозі, бо знищеннях таких цілей зенітними ракетами об'єктивно "вимивають" їх запаси, а знаходження ракет до радянських ЗРК зараз доволі важка задача.

Нагадаємо, що Defense Express вже присвятив цьому питанню окремий матеріал, в якому перелічив основні реальні, перспективні та фантастичні засоби протидії Shahed-136.

Читайте також: Lockheed Martin знайшла спосіб, як збільшити виробництво M142 HIMARS майже до 100 машин на рік