xcounter
#

Історія САУ для Австралії тягнеться ще з 2005 - завершено будівництво виробничої бази для AS9

2586
AS9 Huntsman, фото - Hanwha Defence
AS9 Huntsman, фото - Hanwha Defence

Австралія має довгу історію проєкту з озброєння САУ, але тепер південнокорейська Hanwha відзвітувалася про будівнитцво виробничих потужностей, де будуть робити САУ AS9 для австралійського війська

Компанія Hanwha Aerospace з Південної Кореї оголосила про завершення будівництва своєї першої виробничої бази за межами країни - йдеться про центр броньованих машин Hanwha Armoured Vehicle Centre of Excellence (H-ACE), розташований у Джилонгі, що в Австралії.

Як наголосив гендиректор та президент компанії Джае-Іль Сон, центр H-ACE буде важливим для глобального ланцюжка постачань компанії в оборонно-промисловій сфері, а передусім для співробітництва з Австралією. "Ми продовжимо співробітництво з австралійськими компаніями і роботу над інтеграцією більшої їх кількості у наші глобальні ланцюжки постачань", - цитує його слова видання Defence Industry Europe.

Читайте також: Австралія списує свої останні M1A1 Abrams, які раніше вже просила Україна
Hanwha Aerospace
Фото - Hanwha Aerospace

Зокрема йдеться про те, що південнокорейська компанія буде приділяти значну увагу на низці програм в Австралії, включно з самохідними артилерійськими установками, транспортними засобами тощо.

Так, на виробничих потужностях H-ACE має нарешті розпочатися виробництво САУ AS9 (у кількості 30 одиниць) та машини-транспортери боєприпасів AS10 (15 одиниць).

Причому це дійсно довгоочікуваний проєкт для австралійського війська, який розпочався ще у 2005 році, коли Австралія вперше оголосила про плани закупити САУ для свого війська. Зрештою, через 17 років була укладена угода на південнокорейські САУ AS9 Huntsman (йдеться про модифікацію САУ K9 на шасі від БМП AS21 Redback), поставки перших машин заплановані на 2025 рік.

Зрештою, на заводі H-ACE також будуть виробляти й ті ж бойові машини піхоти Redback - орієнтовно після 2026 року, коли буде поставлено дослідні зразки цих БМП.

БМП AS21 Redback
БМП AS21 Redback

Нагадаємо, що Австралія остаточно визначилася із БМП у липні 2023 року - південнокорейська Redback виграла конкурс у БМП Lynx від Німецької Rheinmetall, усього заплановано постачання 129 машин.

Раніше Defense Express розповідав, скільки зараз коштує MRAPкільки зараз коштує MRAP на прикладі австралійського Bushmaster.

Читайте також: Спочатку Німеччина замовила в Австралії виробництво БМП, а тепер там вчитиме і своїх пілотів