xcounter
#

Cкільки зараз коштує MRAP на прикладі австралійського Bushmaster

4481
Bushmaster, фото — Australian Army
Bushmaster, фото — Australian Army

Австралія вирішила поповнити парк своїх бронеавтомобілів додатковими машинами Bushmaster

Австрлія замовила для свого війська додаткові бронеавтомобілі Bushmaster PMV (Protected Mobility Vehicle), про укладення нової угоди повідомляє офіційний сайт уряду країни — компанія Thales Australia буде традиційно виробляти ці машини у місті Бендіго, це забезпечить додаткові сотні робочих місць, йдеться у повідомленні.

"Цей контракт продовжить понад 20-річну історію Бендіго з виробництва культових автомобілів, які експлуатуються по всьому світу", — відзначають в австралійському уряді.

Читайте також: Австралійські Bushmaster настільки "зайшли" ЗСУ, що Україна просить ще таких бронемашин

Йдеться про виробництво 15 машин, сума угоди — 45 млн австралійських доларів (30 млн доларів США), тобто одна машина відповідно обійдеться у 2 млн доларів США.

Відзначається, що ці машини мають полегшити "командування та управління армійським полком ракетних систем HIMARS".

Так, у серпні минулого року держдеп США погодив продаж Австралії чергової партії з 22 ракетних систем M142 HIMARS, контракт також передбачає можливість й постачання новітніх далекобійних ракет PrSM.

Bushmaster
Бронеавтомобілі Bushmaster для ЗСУ, фото — Об’єднане оперативне командування Австралії

Нагадаємо, що бронемашини Bushmaster також є на озброєнні Сил оборони України, наші військові залишали позитивні відгуки про цю машину.

Згідно з даними порталу Oryx, Австралія поставила нам щонайменше 120 таких машин. На озброєнні австралійського війська перебуває орієнтовно понад 1000 цих бронеавтомобілів.

Читайте також: Kongsberg показала, як бронеавтомобіль Bushmaster можна використати для запуску ракет NSM