xcounter
#

Іран планує уже в березні 2023 року отримати від РФ перші винищувачі Су-35

1165
Рашистський Су-35С для "ВКС РФ" на тлі Су-35СЭ, що скоро можуть бути передані Ірану, Комсомольск-на-Амурі, жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел
Рашистський Су-35С для "ВКС РФ" на тлі Су-35СЭ, що скоро можуть бути передані Ірану, Комсомольск-на-Амурі, жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

Окрім того, Москва уже начебто пообіцяла поставити Тегерану гелікоптери, ракети та "системи оборони"

Іран розраховує на початку березня 2023 року отримати перші російські винищувачі Су-35СЭ, до передачі яких Москва безпосередньо готується ще з кінця грудня 2022 року. Так заявив Шахріар Хейдарі, член комітету парламенту Ірану з питань національної безпеки та зовнішньої політики.

Це по суті перше офіційне підтвердження зі сторони Ірану, що вони таки отримають рашистські Су-35СЭ, хоча при цьому вартість майбутньої оборудки по суті не розкривається. Про це йдеться в публікації Bloomberg, котре в свою чергу посилається на іранське інформаційне агентство Tasnim.

Читайте також: Як часто в росіян падає рідкісний "Форпост", і що у них взагалі з ударними БПЛА
Рашистські Су-35С, фото - Bloomberg

Зазначається також, що Іран планує отримати від РФ неназвану кількість вертольотів, ракет та «систем оборони», номенклатура яких не розкривається. І що Тегеран готується до таких поставок зброї на тлі наростання внутрішніх протестів у країні та посилення тиску від міжнародного співтовариства через поставку дронів-камікадзе для РФ, які потім "прилітають" по цивільній інфраструктурі України.

Раніше у відкритих джерелах були вказівки на те, що окрім винищувачів, Іран може попросити у РФ поставку навчально-бойових літаків Як-130, що можуть використовуватись як легкі штурмовики. Також – протикорабельні комплекси "Бастион" із надзвуковими крилатими ракетами П-800.

Комплекс "Бастион" із складу ВМС Сирії, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Незважаючи на важкі втрати рашистів по вертольотам під час війни проти України, наприкінці 2022 року РФ таємно передала африканській країні Того декілька ударних Ми-35 і транспортних Ми-17. Не варто виключати, що гелікоптери саме такого типу може отримати й Іран.

Читайте також: Росія та Іран прокладають новий маршрут для можливої доставки ракет чи "літаючих мопедів"