xcounter
#

F/A-18 разом з кораблями США і Великої Британії відбили масовану атаку дронів-камікадзе і ракет

155400
Авіаносець USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69)​ класу Nimitz разом з есмінцем Type 45​ HMS Diamond (D34), фото — U.S. Navy Mass Communication Specialist 3rd Class Ryan D. McLearnon
Авіаносець USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69)​ класу Nimitz разом з есмінцем Type 45​ HMS Diamond (D34), фото — U.S. Navy Mass Communication Specialist 3rd Class Ryan D. McLearnon

Це вже 26-а атака єменських хуситів на комерційні судноплавні шляхи у Червоному морі протягом менш як двох місяців

Центральне командування Збройних сил США (U.S. Central Command) повідомило, що 9 січня ввечері єменські хусити, яких підтримує Іран, здійснили масовану ракетно-дронову атаку з контрольованих ними районів Ємену по міжнародних судноплавних шляхах, через які проходять десятки торгових суден.

Читайте також: Якщо вчасно не замовити авіаносці, то низка постачальників може просто закритися, скаржаться у США

Усього під час цієї атаки було випущено 18 дронів-камікадзе неназваного типу іранського виробництва, а також дві протикорабельні крилаті ракети, і також одну балістичну ракету [в оригіналі anti-ship ballistic missile] — всі дрони та ракети були успішно збиті зусиллями британських та американських військових.

У знищенні повітряних цілей брали участь винищувачі F/A-18, що базуються на авіаносці USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) класу Nimitz, а також три есмінці класу Arleigh Burke (USS Gravely (DDG 107), USS Laboon (DDG 58), USS Mason (DDG 87)), і британський есмінець Type 45 HMS Diamond (D34).

есмінець USS Mason (DDG 87)
USS Mason (DDG 87), фото — DVIDS

Як відзначають у Центральному командуванні ЗС США, повідомлень про постраждалих або ж пошкодження за результатами атаки немає. А загалом з 19 листопада минулого року, тобто менш як за два місяці, це був уже 26-й напад на комерційні судноплавні шляхи в Червоному морі.

Через систематичні атаки єменських хуситів раніше США оголосили про початок міжнародної військової операції Prosperity Guardian за участі коаліції країн з Великої Британії, Франції, Італії, Нідерландів, Норвегії, Іспанії, Канади, Бахрейну та Сейшельських островів.

лазерна зброя кораблі ВМФ США
Лазерна система ODIN на борту есмінця USS Stockdale (DDG-106), фото — USN, MC Elisha Smith

І хоча сьогодні флот США разом з союзниками не мають труднощів зі знищення ракет і дронів, які запускають хусити, але військові фахівці все ж замислюються над тим,

чому дешеві дрони збивають ракетами за мільйони доларів

, коли є лазерні системи.

Читайте також: Як виглядає бойова частина від Х-32, і чи є там касетне спорядження