xcounter
#

F-15EX та T-7 для України, РФ готує ПЗРК проти Bayraktar TB2 та виготовлення фюзеляжів для МСБ-8 від "Мотор Січ": події тижня від Defense Express

3021
CF-18 Hornet ВПС Канади стали учасниками одразу двох навчань в Україні - Rapid Tradent-2021 та "Об’єднані зусилля-2021"
CF-18 Hornet ВПС Канади стали учасниками одразу двох навчань в Україні - Rapid Tradent-2021 та "Об’єднані зусилля-2021"

Boeing готовий опрацювати постачання в Україну F-15EX та T-7 з локалізацією складання на ДП "Антонов"; росіяни уже не варять решітки на танки, готують ПЗРК проти наших Bayraktar TB2; "Мотор Січ" починає виготовлення власних фюзеляжів для гелікоптерів МСБ-8 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Boeing готовий опрацювати постачання в Україну F-15EX та T-7

Постачання та кінцеве складання американських воєнних літаків в Україні може стати реальністю вже найближчим часом. Американський авіагігант Boeing розглядав можливість складання воєнних літаків на потужностях ДП "Антонов".

Читайте також: Путіну не потрібні нові бази в Білорусі, Лукашенко віддав інфраструктуру для маневрів "проти НАТО"

Про це в інтерв’ю Defense Express розповів екс-очільник ДП "Антонов" Олександр Лось. Це інтерв'ю є продовженням розмови, яка вийшла на нашому YouTube каналі.

F-15EX
Процес складання першого F-15EX для ПС США на заводі Boeing

Водночас, за ще не підтвердженою інформацією, замість цієї унікальної пропозиції у Кабінеті Міністрів України "народилась" ідея замість бойових літаків купити пасажирські Boeing 737. Деталі цієї цікавої історії – в нашому матеріалі.

Повітряні Сили України "навчили" ЗРК "Бук" збивати "Іскандери" та "Калібри"

У рамках проведення стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля-2021" відбулись нові стрільби зенітно-ракетних підрозділів Повітряних Сил України.

ЗРК "Бук"
Це був один із епізодів навчань "Об’єднані зусилля-2021"

Під час цього епізоду розрахунки комплексів "Бук-М1" Шепетівського зенітного ракетного полку провели бойові пуски зенітних ракет по повітряним цілям, роль яких виконували безпілотні літальні апарати із складу комплексу ВР-3 "Рейс", розповідають в прес-службі Повітряного командування "Захід". Деталі – в нашому матеріалі.

Росіяни готують ПЗРК проти наших Bayraktar TB2

Будь-яке повідомлення про маневри російських військ на окупованих територіях України, або ж про концентрацію частин армії РФ на кордоні з нашою країною викликає свій належний резонанс. І схоже, росіяни намагаються активно цим користуватись, щоб і далі чинити психологічний тиск на нашу державу.

ПЗРК бронетранспортер БТР-3Д
На цей раз оператори російських ПЗРК розмістились на броні БТР-3Д

Наприклад, сьогодні прес-служба Міноборони РФ написала, що в окупованому Криму на полігоні Опук почались масштабні маневри повітряно-десантних частин, які були перекинуті з Новоросійська. Для маневрів залучено понад 2 тисяч військовослужбовців та понад 100 одиниць озброєння.

Бронетехніка РФ
Маневри десантно-штурмових частин армії РФ на полігоні "Опук" в окупованому Криму, фото - прес-служба Міноборони РФ

При цьому росіяни похизувались, що вивели для тренувань свої новітні бронемашини БМД-4М та БТР-МДМ. Тема проведення навчань – організація оборони уночі та вдень, перехід у наступ за підтримки гаубиць Д-30, САУ 2С9 "Нона-С" і танків Т-72Б3. Цікаво, що на цей раз росіяни не стали на свої Т-72Б3 "наварювати" решітки для захисту від Javelin чи бомб із безпілотника Bayraktar TB2.

"Мотор Січ" починає виготовлення власних фюзеляжів для гелікоптерів МСБ-8

Наразі на ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" (входить до складу ДК "Укроборонпром") опрацьовують документацію для виробництва складових корпусу гелікоптерів.

Мі-8МСБ
На сьогодні при створенні Мі-8МСБ використовуються старі корпуси радянських Мі-8

Про це повідомив кореспонденту місцевого видання "Depo.Харків" генеральний директор ХДАВП Олександр Кривоконь під час святкування 95 річниці з дня створення ХАЗ.

Мі-8 "Мотор Січ"
Виробництво значної частини гелікоптера Мі-8МСБ (внутрішні системи) "Мотор Січ" вже опанувала, однак при їх створенні користувалася старими радянськими корпусами

"Ми працюємо щодо МСБ-8 та МСБ-2. Ми повинні зробити всю документацію щодо оснастки фюзеляжу цих гелікоптерів і хвостової балки", - розповів Олександр Кривоконь.

Канадські "Хорнети" з'явились у небі над Україною

Спільні навчання Збройних Сил України і країн-партнерів по НАТО, що відбулись у вересні 2021 року – Rapid Tradent-2021 та "Об’єднані зусилля-2021" запам’ятаються зокрема появою у небі нашої країни канадських винищувачів CF-18 Hornet, які виконували польоти спільно з винищувачами Су-27 Повітряних Сил України.

Су-27 CF-18 Hornet
Спільний проліт винищувачів Су-27 та CF-18 Hornet під час навчань "Об’єднані зусилля-2021", фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ

Формат появи канадських CF-18 Hornet у небі над Україною може говорити про дві речі: як наші військові готуються до взаємодії з авіацією НАТО у випадку прямого вторгнення РФ, і як наші військові можливо обиратимуть новий тактичний літак для Повітряних Сил. Трохи деталей – в нашому матеріалі.

Гарної неділі!

Читайте також: Сербія готувалась до "малої війни" з Косово, "Панцырь" і Т-72 від Росії виявились "непотрібні"