xcounter
#

"Мотор Січ" починає виготовлення власних фюзеляжів для гелікоптерів МСБ-8

11553
На сьогодні при створенні Мі-8МСБ використовуються старі корпуси радянських Мі-8
На сьогодні при створенні Мі-8МСБ використовуються старі корпуси радянських Мі-8

Виробництво складових корпусу й хвостової балки для гелікоптерів МСБ-2 "Надія" та МСБ-8 планують розвернути на ХДАВП

Наразі на ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" (входить до складу ДК "Укроборонпром") опрацьовують документацію для виробництва складових корпусу гелікоптерів.

Про це повідомив кореспонденту місцевого видання "Depo.Харків" генеральний директор ХДАВП Олександр Кривоконь під час святкування 95 річниці з дня створення ХАЗ.

Читайте також: Baykar та "Мотор Січ" уклали угоду про співпрацю: турецькі безпілотники матимуть українське "серце"
ХДАВП
24 вересня ц.р. на ХДАВП відзначали 95-річча з дня створення заводу

"Ми працюємо щодо МСБ-8 та МСБ-2. Ми повинні зробити всю документацію щодо оснастки фюзеляжу цих гелікоптерів і хвостової балки", - розповів Олександр Кривоконь.

МСБ-2 Надія
Практично весь корпус МСБ-2 за планом має виготовлятися з композитних матеріалів

Варто відзначити, що раніше повідомлялося лише про початок виробництва фюзеляжу для гелікоптера МСБ-2 "Надія". Цю інформацію підтверджували й очільник ХДАВП, і гендиректор АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

А ось про початок робіт з виготовлення фюзеляжу для транспортного МСБ-8 (українська версія транспортного гелікоптера Мі-8) інформації не було, хоч очільник запорізького приватного підприємства і розповідав про такі плани (початок виготовлення корпусів для гелікоптерів на базі Мі-8 кількох версій).

Мі-8МСБ
Виробництво значної частини гелікоптера Мі-8МСБ (внутрішні системи) "Мотор Січ" вже опанувала, однак при їх створенні користувалася старими радянськими корпусами

"Фюзеляж ми починаємо в Харкові робити для гелікоптера 4,5 т злітної ваги. Тобто це середній гелікоптер, але ми готуємося і до випуску середньо важкого гелікоптера на 13 тонн, а потім буде і на 15 тонн. У нас в Україні є власна наукова і виробнича база", - повідомив на початку липня ц.р. в інтерв’ю виданню "Укрінформ" В'ячеслав Богуслаєв.

Читайте також: "Укроборонпром": контракт з "Мотор Січ" на продаж двох Ан-140 може бути підписаний через тиждень