xcounter
#

Другий корабель ЧФ РФ за останні три дні "підірвався на міні" на рейді Севастополя

20515
Патрульний корабель проєкту 22160 ЧФ РФ
Патрульний корабель проєкту 22160 ЧФ РФ

І вдруге мова йде про патрульний корабель проєкту 22160, а не про "Буян-М", який є носіям крилатих ракет "Калибр"

На рейді поки що окупованого Севастополя зазнав пошкодження ще один бойовий корабель Чорноморського флоту РФ.

На наявних фото та відео зафіксовано патрульний корабель проєкту 22160, який димить. До цього місцеві жителі чули потужний вибух.

Читайте також: Які симулятори використовують бійці ЗСУ для навчання на Stinger, Javelin та навіть польський ПЗРК Grom

Зазначимо, що у ЗМІ вже поширилась інформація, що це малий ракетний корабель "Буян-М", який є носіям крилатих ракет "Калибр", але на фото саме патрульний корабель проєкту 22160.

Буян-М проєкт 22160
"Буян-М", проєкт 22160 та уражений корабель ЧФ РФ

Також повідомляється що на рейд Севастополя попрямували тральники, а з ураженого корабля вертольотом було евакуйованого поранених.

І це вже другий випадок з ураженням корабля цього класу за останні декілька днів. Зокрема 11 жовтня з'явилась інформація, що російський патрульний корабель проєкту 22160 "Павєл Державін" підірвався на зовнішньому рейді тимчасово окупованого Севастополя на морській міні. Цю інформацію було підтверджено речником Військово-Морських Сил ЗСУ, капітаном 3-го рангу Дмитро Плетенчуком.

Але він зазначив, що не може надати додаткової інформації "щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є".

Таким чином можемо спостерігати за тим, що скоріш за все ВМС України вкрай плідно працює над тим, щоб так звані "інциденти" ставались з кораблями ЧФ РФ регулярно.

Додамо, що загалом у складі Чорноморського флоту РФ знаходиться чотири патрульні кораблі проєкту 22160: "Василий Быков", "Дмитрий Рогачёв", "Павел Державин" та "Сергей Котов". Головне озброєння корабля - артилерійська 76-мм установка АК-176МА. Попри те, що у РФ декларувалась можливість встановлення на корабель модуля з пусковою установкою крилатих ракет, яка у вигляді модуля має встановлюватись у кормі, наразі ці кораблі нею не обладнуються.

Читайте також: Rheinmetall перетворив "міні-танк" Ripsaw на систему ППО з сучасним бойовим модулем