xcounter
#

У ВМС ЗСУ розповіли, що з кораблем рашистів, який нібито підірвався на власній міні

5380
Російський патрульний корабель "Павєл Дєржавін"
Російський патрульний корабель "Павєл Дєржавін"

У ВМС ЗСУ не розкривають усіх подробиць, але підтверджують, що він отримав пошкодження

Вчора, 11 жовтня, повідомив попередню інформацію про те, що російський патрульний корабель "Павєл Державін", перебуваючи на зовнішньому рейді тимчасово окупованого Севастополя (Крим) міг підірватися на власній морській міні.

Водночас вже сьогодні, 12 жовтня, інформацію про пошкодження російського корабля в ефірі "Радіо Свобода" підтвердив і речник Військово-Морських Сил ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

Читайте також: "Нептун" дійсно модернізують та розвивають, але є одна ключова проблема

Він наголосив на тому, що йдеться саме про корабель ЧФ РФ, а саме патрульний корабель "Павєл Дєржавін" проєкту 22160 класу "Васілій Биков" (у низці джерел відзначається, що Україна також має корабель з такою ж назвою — ймовірно, йдеться про прикордонний сторожовий корабель проєкту 205П (шифр "Тарантул") BG-63 "Павло Державін").

павло державін павєл державін корабель
Прикордонний сторожовий корабель проєкту 205П (шифр "Тарантул") BG-63 "Павло Державін", фото — "МИКОЛАЇВ — МІСТО КОРАБЕЛІВ"

Плетенчук у коментарі виданню відзначає, що офіційно підтверджує пошкодження корабля "Павєл Державін", але поки без подробиць. "Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є", — відзначає речник ВМС ЗСУ.

Разом з тим, він не уточнює, чи був це підрив на міні або ж корабель було уражено якимось іншим чином: "Корабель отримав пошкодження безвідносно того, в який спосіб".

У так званому російському "міністерстві оборони" на цю подію поки що ніяк не відреагували. Водночас у Telegram-каналі "Крымский ветер" відзначають, що у Севастополі вчора, 11 жовтня, близько 10 ранку чули "глухий вибух".

Нагадаємо, патрульний корабель (корвет) "Павєл Державін" є третім кораблем серії, його було закладено у лютому 2016 року, спущено на воду — у лютому 2019, передано замовнику — наприкінці 2020 року.

Читайте також: Бої під Авдіївкою: ворог намагається оточити місто у стилі лютого 2022, але ЗСУ до цього давно готувались