xcounter
#

Бої під Авдіївкою: ворог намагається оточити місто у стилі лютого 2022, але ЗСУ до цього давно готувались

5826
Бої під Авдіївкою: ворог намагається оточити місто у стилі лютого 2022, але ЗСУ до цього давно готувались

Ворог у спробі оточити Авдіївку сконцентрував сили трьох бригад та намагався броньованим кулаком проломити оборону з наскоку, але ЗСУ чекали на такі дії армії РФ

Другу добу, з ранку 10 жовтня ворог продовжує спроби прорвати оборону Збройних Сил України у районі Авдіївки, яка залишається потужним опорним пунктом з моменту видворення підрозділів під прапором так званої "ДНР" у липні 2014 року.

За цей час після, ще навесні 2022 року ворог зміг просунутисьна північ від міста, захопивши Новоселівку Другу у серпні минулого року. А на півдні проснутись протягом методичних атак протягом пів року у районі Опитного, Водяного та Піски, захопивши їх на рівні березня 2023 року. У квітні - ворог зміг захопити Красногорівку, чим збільшив охоплення на північному фланзі. Таким чином сама Авдіївка зараз знаходиться у дузі глибиною близько 9 км та глибиною 13 км.

Читайте також: Пентагон деталізував строки заміни OH-58 та частини AH-64 Apache за програмою FARA

Й після масштабних артилерійських та авіаційних ударів ворог здійснив спробу атакувати Сили оборони України, яку вдалось відбити. За наявними відео, ворог намагався потужними бронегрупами атакувати місто. Повідомлялось, як про атаки з північного, так й з південного флангу.

Очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш назвав це наймасовішим наступом на місто з 24 лютого 2022 року. Додавши, що армії РФ намагається штурмувати одночасно на 10-12 напрямах під підтримкою авіації.

Як повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, загалом ворог зосередив для атаки з метою оточення міста сили трьох бригад. Але ці ворожі атаки, як підкреслив вчора речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, не мали успіху.

Попри це ворог вже другу добу не полишає атаки та як сьогодні повідомив речник - противник кинув у бій близько трьох батальйонів зі значною кількістю танків та іншої бронетехніки. Але також без результату.

"Хочу одразу всіх заспокоїти - відбито на даний час усі атаки ворога. Втрат рубежів і позицій наші воїни не допустили", - підкреслив сьогодні Штупун.

При цьому на нових відео вже помітно, що ворог намагається просуватися тими самими маршрутами, висаджує піхоту з броні у тій же самій точці, де й отримує нові втрати.

У зменшенні поголів'я живої сили та техніки противника допомагають касетні боєприпаси об'єднанні з професіоналізмом українських артилеристів, які отримають у режимі онлайн картину поля бою з дронів.

Активно працюють й розрахунки ПТРК, що дозволяє знищувати бронетехніку на підході, після чого російський десант без евакуації поранених пішки намагається повернутися на свої позиції.

"Ми їх чекали. Хлопці добре окопалися, добре замінували підходи. Грамотно розставлені наші протитанкові засоби. Бойова робота йде, працює артилерія досить точно та потужно. Наразі ситуація контрольована. Ідуть бої", - наголосив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Читайте також: Хезболла пригрозила Ізраїлю та США російськими протикорабельними комплексами "Бастион" з ракетами "Оникс"