xcounter
#

Для ВМС ЗСУ може "звільнитися" більше ракет Harpoon, щоб тримати у страху флот РФ у Чорному морі

27780
Пуск протикорабельної ракети Harpoon, фото ілюстративне
Пуск протикорабельної ракети Harpoon, фото ілюстративне

Велика Британія планує відмовитися від своїх ПКР Harpoon вже у 2023 році

Велика Британія посилить кораблі свого Королівського флоту новими ракетами – відповідна домовленість була досягнута з Норвегією, яка допоможе британським ВМС отримати нові ракети. Так, Британія посилиться новітніми протикорабельними ракетами Naval Strike Missile від норвезької компанії Kongsberg Gruppen ASA.

Цими ракетами в майбутньому будуть оснащені одинадцять британських фрегатів Type 23 і есмінців Type 45 – першими ракети отримають три неназвані кораблі, термін – "найближчі 12 місяців".

Читайте також: Harpoon настільки налякав рашистів, що вони вирішили "сховати" свої кораблі
пкр harpoon
Постріл протикорабельною ракетою Harpoon, фото ілюстративне

Але для нас цікаво у цій новині те, що NSM у Королівському флоті Великобританії замінить протикорабельну ракету Harpoon, яка наразі є на озброєнні Збройних Сил України й вже продемонструвала свою ефективність безпосередньо на полі бою – ракети розстріляли корабель ЧФ РФ буксир "Василий Бех".

Від ПКР Harpoon британський флот планує відмовитися вже у 2023 році, і тому можна висловити обережне сподівання, що в осяжній перспективі ці протикорабельні ракети будуть передані Україні – бо в ЧФ РФ ще залишаються кораблі, які будуть "приємними" цілями для цієї зброї.

Читайте також: Рашисти почали "полювання" за нашими комплексами "Нептун" та Harpoon (відео)