xcounter
#

Для Harpoon та "Нептуна" буде багато роботи: кораблі ЧФ РФ скоро залишаться зовсім без "захисту"

11816
Для Harpoon та "Нептуна" буде багато роботи: кораблі ЧФ РФ скоро залишаться зовсім без "захисту"

Збройні Сили України продовжують свою операцію в Чорному морі

Сьогодні, 26 червня, в мережі з’явилася інформація про те, що в Чорному морі знову сталася "бавовна" з буровою вишкою "Чорноморнафтогазу".

Ця інформація поки що не знайшла прямого підтвердження в офіційних джерелах, проте в черговому звіті оперативного командування "Південь" можемо знайти наступне.

Читайте також: У РФ вже не ховають своє преклоніння перед Третім Рейхом та назвали свої війська як у плані "Барбаросса"

"В районі Одеського газоконденсатного родовища зафіксовано активність пошуково-рятувальних суден рашистів. Імовірно – проведення евакуації персоналу внаслідок надзвичайної ситуації на одній з платформ. Дані уточнюються", – йдеться у повідомленні.

Крім того, у тому ж повідомленні від ОК "Південь" йдеться про те, що "на Зміїному продовжувались активні дії військової операції із задіянням різнорідних сил і видів озброєння. Результати уточнюються".

З цього можна зробити висновок, що ЗСУ продовжують свою операцію із встановлення зони A2AD у північно-західній частині Чорного моря, яка розпочалася із ударів по острову Зміїний, знищення бурової платформи "Таврида" та судна "Василий Бех".

Пуски
Пуски "Нептуна", фото ілюстративне

Водночас тут варто згадати й таке – в інтерв’ю для телеканалу "ICTV" міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що кораблі ЧФ РФ ховалися за "вишками Бойко" від систем наведення "Нептуна" – ймовірно, скоро на такий "захист" вони вже розраховувати не зможуть.

Читайте також: У РФ закінчились лінійки та глобуси: як Кремль епічно забрехався з ракетою "Сармат" та Південним полюсом