xcounter
#

Чергова спроба рашистів форсувати Сіверський Донець провалилась: історія двох фото з дрону

Чергова спроба рашистів форсувати Сіверський Донець провалилась: історія двох фото з дрону
55416

Збройні Сили України зривають спроби армії РФ форсувати Сіверський Донець

Сили армії РФ продовжують невдалі спроби здійснити форсування Сіверського Донця, зручного рубежу оборони українського війська. Для цього ворог намагається створити понтонні переправи, які стають зручним місцем для знищення противника.

Зокрема, спільнота InformNapalm опублікувала світлини, які були зняті з квадрокоптера, на яких результат спроби окупантів просунутись далі.

Читайте також: Нищать рашистів: з’явилося відео "перших пострілів" 155-мм гаубиць M777 в Україні
Сіверський Донець переправа РФ
Переправа РФ через Сіверський Донець, фото зведені до одного

Як пише спільнота, хід бою виглядав наступним чином. Після зведення понтонної переправи першим по неї пройшов танк противника, який був одразу знищений. Його екіпаж намагався втекти вплав, його доля невідома. Далі були по черзі знищені БМП, борт якої видно у воді на лівій частині фото у берега (екіпаж потонув), а також буксирно-моторний катер БМК-МТ (центр фото).

"Решта техніки почала розгортатися і відступати від переправи. Нею почала працювати українська артилерія", йдеться у дописі.

Після артилерійського нальоту рашисити намагались відтягти танк, але артилерійським снарядом була потоплена снарядом одна з секцій мосту і БРЕМ-1 разом із нею пішла під воду. Таким чином лише у цьому епізоді ворог задокументовано втратив: чотири одиниці техніки, ще не визначена кількість пошкоджена артилерійським вогнем.

Зазначимо, що це вже не перша спроба армії РФ форсувати Сіверський Донець, раніше, скоріш за все, саме при спробі форсування цього водного рубежу були знищені інженерні підрозділи противника, а також один з найновіших зразків озброєння армії РФ - БМП-1АМ "Басурманин".

Читайте також: ЗСУ знищили рідкісну бронемашину рашистських вогнеметників (фото)