xcounter
#

ЗСУ знищили рідкісну бронемашину рашистських вогнеметників (фото)

41061
Рашистська БМО-Т, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистська БМО-Т, ілюстративне фото довоєнних часів

Окупанти мають лише 10 таких бронемашин, і уже дві – втрачені у боях

Бійці Збройних Сил України під час боїв окупантами знищили рідкісну бронемашину ворога БМО-Т, бойову машину вогнеметників армії РФ. Про це Сухопутні війська ЗСУ розповіли на своїй сторінці у Facebook.

У рашистів є лише 10 одиниць БМО-Т, які по суті виступають важким бронетранспортером на базі Т-72 та призначені для перевезення 7 вогнеметників та до 30 реактивних вогнеметів РПО-А "Шмель".

Читайте також: ЗСУ утилізовують окупантів швидше, аніж ті встигають отримати поповнення - Генштаб

Відомо, що до війни БМО-Т стояли на озброєнні лише двох з’єднань армії РФ - 1-ша мобільна бригада радіаційно-хімічно-біологічного захисту (місце дислокації Шихани у Саратовській області), а також 6-та окрема танкова бригада відома, як "Ченстоховска", яка була розформована перед вторгненням, її підрозділи увійшли у 47-му танкову дивізію. Остання діяла чи продовжує діяти у районі Харкова та Ізюма.

Рашистська БМО-Т, ілюстративне фото довоєнних часів

Це зафіксовано уже другий випадок, коли бійці ЗСУ в боях проти окупантів знищили настільки рідкісну бронемашину вогнеметників рашистів.

Попередній випадок було зафіксовано 13 квітня 2022 року.

Читайте також: Рашистам не вистачило два місяці війни, щоб в окупованому Криму "замаскувати" свій десантний корабель (фото)