xcounter
#

ЗСУ завалили "рідкісного звіра": знищено російську бойову машину вогнеметників БМО-Т

БМО-Т
БМО-Т
113089

Армія РФ у боях проти українського війська втрачає найрідкісніші зразки озброєння та техніки

У мережі з'явились фото та відео знищеної російської техніки яка відноситься до категорії одиничних зразків. Мова йде про бойову машину вогнеметників БМО-Т.

БМО-Т, точніше те що залишилось від машини, було знято на відео. Судячи з нього машина невдало в'їхала в окоп та була знищена, або, якщо це теоретично можливо її викинуло з нього після вибуху боєприпасів у середині машини.

Читайте також: Яке озброєння допоможе ЗСУ: Сергій Згурець у інтерв'ю для НВ

Слід зазначити, що, за публічною інформацією, лише два підрозділи армії РФ мають на озброєнні БМО-Т: 1-ша мобільна бригада радіаційно-хімічно-біологічного захисту (місце дислокації Шихани у Саратовській області), а також 6-та окрема танкова бригада відома, як "Ченстоховска", яка була розформована перед вторгненням, її підрозділи увійшли у 47-му танкову дивізію. Остання діяла чи продовжує діяти у районі Харкова та Ізюма.

БМО-Т

У будь-якому випадку, загальна кількість БМО-Т оцінюється у одиничну кількість, скоріш за все, близько 10 машин, її серійне виробництво розпочалось у 2001 році. БМО-Т створена на базі танка Т-72 і фактично є важким бронетранспортером. Він призначений для перевезення 7 вогнеметників озброєних вогнеметами РПО-А "Шмель", яких у машині розміщується 30 штук.

Читайте також: Заради зброї для України: Пентагон проведе секретну нараду з найбільшими оборонними компаніями США