xcounter
#

Заради зброї для України: Пентагон проведе секретну нараду з найбільшими оборонними компаніями США

Бо війна з Росією може тривати роками
ПЗРК Stinger
ПЗРК Stinger
4055

Вищі посадові особи Міністерства оборони США зустрінуться з керівниками восьми найбільших оборонних підрядників США, щоб обговорити здатність галузі задовольнити потреби України у зброї, якщо війна з Росією триватиме багато років.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Кетлін Хікс. Цей секретний круглий столі з генеральними директорами американської оборонки відбудеться найближчим часом. Мета – обговорити, "що ми можемо зробити, щоб допомогти їм для розширення поставок".

Інший представник оборонного відомства США повідомив профільному ресурсу Defense News, що Пентагон планує " обговоримо галузеві пропозиції щодо прискорення виробництва існуючих систем та розвитку нових, модернізованих можливостей, що мають вирішальне значення для поточної допомоги в галузі безпеки Україні та довгострокової готовності сил США, союзників та партнерів", - додав чиновник.

Читайте також: Пентагон оголосив приголомшливу кількість протитанкових систем та засобів ППО переданих Україні: чи вистачить їх

До обговорення насамперед будуть залучені такі компанії як Raytheon-Lockheed Martin, що виробляє протитанкові ракети Javelin, Raytheon, що виготовляє ПЗРК та зенітні ракети Stinger. Stingers, як відомо, знаходиться у малосерійному виробництві і це вимагає оновлення - з огляду на старіння самого зразка озброєння.

Американський комплекc ATACMS

Також заступниця міністра оборони повідомила, що адміністрація Байдена перебуває у "продовженні діалогу" з українськими чиновниками про різні види зброї. У тому числі, з огляду на те, щоб дати Україні зразки озброєнь на "більші дальності та відстані", - сказала Кетлін Хікс.

Також вона наголосила, що, хоча Україна є пріоритетом, потреба у збільшенні виробництва тих чи інших зразків озброєнь на довготривалу перспективу може виявити вразливості ланцюги поставок, які необхідно врегулювати - насамперед для підтримки постачання для американських військових.

Читайте також: Бійці 59-ї бригади закидали ворожу бронетехніку мінами з квадрокоптера