xcounter
#

Рашистам не вистачило два місяці війни, щоб в окупованому Криму "замаскувати" свій десантний корабель (фото)

196940
Великий десантний корабель проекту 775 в акваторії окупованого Криму, ймовірно БДК "Королев"Балтійського флоту ВМФ РФ, дата публікації – 8 травня 2022 року, фото - "Крым.Реалии"
Великий десантний корабель проекту 775 в акваторії окупованого Криму, ймовірно БДК "Королев"Балтійського флоту ВМФ РФ, дата публікації – 8 травня 2022 року, фото - "Крым.Реалии"

Окупанти наївно вважають – якщо замалювати тактичний номер на борту корабля, то це начебто "убереже" від ЗСУ

Видання "Крым.Реалии" опублікувало фотографії, котрі зробив їх кореспондент в окупованому Криму. На світлині зображені два великі десантні кораблі проекту 775, на борту одного із яких можемо побачити червоні "плями" від грунтовки.

В оригінальній публікації підписано, що цей ВДК начебто "пошкоджений", хоча видимих візуальних слідів зовнішніх пошкоджень нема. Якщо приглянемось уважніше, то побачимо, що корабель просто намагаються перефарбувати із темно-сірого у світло-сірий колір, заодно замалювати тактичний номер і так "замаскувати" цю плаводиницю.

Читайте також: Рашисти уже втретє за час війни ударили по Одещині протикорабельним "Бастионом"
Нептун
Два великі десантні кораблі проекту 775 в акваторії окупованого Криму, один із них – ймовірно БДК "Королев" Балтійського флоту ВМФ РФ, дата публікації – 8 травня 2022 року, фото - "Крым.Реалии"

Якщо приглянемось ще уважніше, то можемо побачити в носовій частині щось схоже на "130". Такий тактичний номер має великий десантний корабель Балтійського флоту ВМФ РФ "Королев", котрий прибув в окупований Крим в лютому 2022 року, акурат напередодні початку війни.

З однаковим успіхом можна припускати, що рашисти цей ВДК можуть готувати як і для спроби нової десантної операції, так і для роботи на маршруті аналога "Сирійського експресу" для військ в обложеному Маріуполі.

Висадка десанту із російського ВДК "Королев", ілюстративне фото довоєнних часів

Але тут важливий сам факт, що рашистам не вистачило двох місяців війни, щоб "замаскувати" свій "Королев".

Перші повідомлення про те, що рашисти замальовують тактичні номери на бортах своїх кораблів, були ще на початку березня 2022 року. Ну і також факт – окупанти досі вважають, що якщо вони замалюють тактичні номери на своїх кораблях, це їх якось "врятує" від ЗСУ.

Великий десантний корабель "Королев" Балтійського флоту РФ прибуває в Тартус під прикриттям димової завіси, лютий 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Скільки РФ вже втратила на одному острові Зміїний: рахуємо в одиницях та грошах