xcounter
#

В окупований Севастополь зайшли одразу шість десантних кораблів РФ

3361
БДК Північного флоту "Петр Моргунов" - найбільш потужний корабель із армади, що нині зайшла у Севастополь, ілюстративне фото з відкритих джерел
БДК Північного флоту "Петр Моргунов" - найбільш потужний корабель із армади, що нині зайшла у Севастополь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Під прихід цих БДК росіяни перекрили значну частину акваторію Чорного моря, під приводом навчань

Міноборони РФ заявило, що в акваторію окупованого Севастополя зайшов загін в шість великих десантних кораблів російського ВМФ.

Мова три великі десантні кораблі із складу Балтійського флоту - "Королев" (проекту 755М), "Минск" и "Калининград" (обидва - проекту 755), і також – три великі десантні кораблі з Північного флоту РФ - два кораблі проекту 755 "Оленегорский горняк" та "Георгий Победоносец" та один корабель проекту 11711 "Пётр Моргунов".

Читайте також: ВМС України хочуть використовувати катери Маrk VI як доповнення до корветів Ada

Фото проходу цих кораблів протоками Босфор та Дарданели уже є у відкритому доступі. За підрахунками Defense Express, на борту цих шести десантних кораблів ВМФ РФ може бути до двох бригад морської піхоти та до 92 одиниць БТР-82.

Віднині ВМФ РФ має на Чорному морі одразу 13 великих десантних кораблів. І це як мінімум удвічі посилює спроможність РФ провести десантну операцію проти України на побережжі Чорного чи Азовського морів.

Перші три БДК з Балтійського моря, що пройшли протоки Босфор і Дарданели 8 лютого 2022 року

Міноборони РФ заявляє, що армада в шість БДК в окупованому Севастополі пройде післяпоходовий огляд, поповнить запаси та підготується до "виконання завдань відповідно планам бойової підготовки ВМФ".

Схоже, що це - частина системної підготовки Кремля до агресивних дій у водах Чорного моря. До цього моменту, як написав на своїй сторінці у Facebook Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та керівник Моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" - під приводом навчань ВМФ РФ перекрив значну частину вод Чорного та Азовського морів. При цьому вперше за 8 років росіяни навмисне не лишають коридорів для проходу торгових суден до наших портів.

Армія РФ проводить "репетицію висадки" на чорноморське побережжя України в рамках маневрів на мисі Опук, квітень 2021 року, фото ілюстративне

Із відкритих джерел відомо, що до 15 лютого цього року РФ хоче зібрати у водах Середземного моря усі три свої ракетні крейсери проекту 1164, як "відповідь" на навчання військово-морських сил НАТО Neptun Strike. Зокрема - ракетний крейсер ЧФ РФ "Москва".

При цьому росіяни стверджують, що прагнуть показати Заходу, що їх ракетні крейсери начебто здатні забезпечити "зону закритого доступу" в інтересах Кремля.

Ракетний крейсер "Москва", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Армія РФ готує артилерію до війни з Україною на основі досвіду боїв у Сирії