xcounter
#

ВМС України хочуть використовувати катери Маrk VI як доповнення до корветів Ada

10955
Патрульний катер типу Mark VI, фото ілюстративне
Патрульний катер типу Mark VI, фото ілюстративне

ВМС України у декілька етапів можуть отримати більше 10 патрульних катерів Маrk VI. Але спочатку екіпажі для цих кораблів пройдуть підготовку в США

Військово-Морські Сили України планують в 2022 році отримати перші декілька патрульних катерів Маrk VI, які будуть нести службу в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Усього ВМСУ планують отримати більше десяти катерів цього типу, які мають бути поставлені в декілька етапів. При цьому наші моряки планують використовувати Маrk VI як доповнення до великих кораблів, зокрема – до корветів типу Ada. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВМС України.

Читайте також: У Сухопутних військах ЗСУ оголосили необхідність у крилатих ракетах для знищення наземних цілей на рубежі 500 км
Патрульний катер типу Mark VI, фото ілюстративне

Якщо детальніше - наші віськові моряки планують використовувати Маrk VI для виконання патрульних завдань, ведення розвідки, забезпечення свободи судноплавства в Азовському та Чорному морях, перекриття водних районів для випробувань ракетних комплексів та інших систем для ЗСУ тощо.

Деталі контракту на поставку катерів Маrk VI тримаються в таємниці, зокрема – не розкривається точне число кораблів цього типу, які має отримати наш флот. Але передбачається, що підготовку екіпажів для українських Маrk VI виконуватиме США.

Патрульний катер типу Mark VI, фото ілюстративне
Читайте також: Одразу шість десантних кораблів РФ заходять у Чорне море (відео)