xcounter
#

Одразу шість десантних кораблів РФ заходять у Чорне море (відео)

Одразу шість десантних кораблів РФ заходять у Чорне море (відео)
5756

На борту цих кораблів може бути до двох бригад морської піхоти, які можуть використані для бойових дій проти України

Міноборони РФ заявило, що зараз протоку Дарданели проходять три великі десантні кораблі із складу Балтійського флоту - "Королев" (проекту 755М), "Минск" и "Калининград" (обидва - проекту 755).

Відео проходу цих кораблів у Чорне море уже з’явилось у відкритому доступі в соцмережах.

Читайте також: Якщо РФ почне війну проти України, Британія виведе у море мінімум два есмінці

Протягом наступної доби, за словами Міноборони РФ, через протоки також мають пройти три великі десантні кораблі з Північного флоту РФ - два кораблі проекту 755 "Оленегорский горняк" та "Георгий Победоносец" та один корабель проекту 11711 "Пётр Моргунов".

БДК РФ входять у Чорне море
Перші три ВДК РФ входять у Чорне море

Росіяни стверджують, що цей перехід у Чорне море одразу шести великих десантних кораблів - "плановий". Хоча до цього Міноборони РФ заявляло, що ціль походу цих ВДК - Середземне море, для участі в навчаннях.

До цього усі шість кораблів поповнили запаси води, провізії та пального на базі в сирійському Тартусі.

Великий десантний корабель "Петр Моргунов" проекту 11711 перед заходом в Тартус, фото з відкритих джерел

За підрахунками, які Defense Express викладав у своєму матеріалі, на борту цих шести десантних кораблів ВМФ РФ може бути до двох бригад морської піхоти та до 92 одиниць БТР-82.

В складі Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму є сім великих десантних кораблів. Перехід ще шести ВДК з інших флотів, як мінімум удвічі посилить спроможності РФ провести десантну операцію проти України на побережжі Чорного чи Азовського морів.

морський десант РФ
Морпіхи РФ використовують БТР-82А

Тим більш, що і до цього було декілька "маркерів", що росіяни можуть готуватись до агресивних дій в Чорноморському регіоні.

Наприклад, розвідувальний корабель ЧФ РФ "Иван Хурс" в неділю 6 лютого підійшов до порту Одеси на відстань лише в 37 кілометрів.

Иван Хурс
Розвідувальний корабель Чорноморського флоту РФ "Иван Хурс", ілюстративне фото з відкритих джерел

В понеділок 7 лютого Міноборони РФ заявило, що два ВДК із складу Чорноморського флоту РФ, "Орск" та "Новочеркасск", були задіяні для відпрацювання висадки БТР-82А наплавом.

І того ж 7 лютого Міноборони РФ прозвітувало про навчання сил та засобів Чорноморського флоту РФ, задіяних для моніторингу обстановки у водах навколо окупованого Криму. Як натякають росіяни, для забезпечення цих навчань у море вийшов навіть ракетний крейсер "Москва".

РК москва
Ракетний крейсер "Москва"

РФ зосередила у водах Середземного моря значне угрупування бойових кораблів. Склад цього угрупування - два ракетні крейсери, два великі протичовнові кораблі, два фрегати, два корвети та три підводні човни. І не виключено, що частина цих кораблів ВМФ РФ також може перейти у води Чорного моря.

Читайте також: Оголошено напрям розвитку артилерії ЗСУ: перспективна 155-мм САУ та ОТРК "Сапсан"