xcounter
#

Якщо РФ почне війну проти України, Британія виведе у море мінімум два есмінці

4046
Есмінець Type 45 ВМС Великої Британії, фото ілюстративне
Есмінець Type 45 ВМС Великої Британії, фото ілюстративне

Есмінці Type 45 – це найбільші бойові кораблі Королівських ВМС Великої Британії. Їх "головний калібр" - одразу 48 зенітних ракет

Усі шість есмінців проекту Type 45 із складу британських ВМС зараз перебувають у місцях свого базування, для проведення регламентних робіт або ж для модернізації.

Але у випадку потреби, зокрема якщо РФ почне повномасштабну війну проти України, флот Великої Британії готовий вивести у море мінімум два свої есмінці Type 45. Про це пише портал Defence Brief.

Читайте також: Війська США та Великобританії посилюють Польщу через побоювання вторгнення РФ в Україну
Есмінці проекту Type 45 ВМС Великої Британії біля причалу, фото ілюстративне

На даний момент відомо, що Велика Британія зараз почала модернізацію трьох своїх есмінців - HMS Duncan, HMS Dauntless і HMS Daring. Головний елемент робіт – на цих кораблях встановлюють додатковий третій дизельний генератор.

Це необхідно, щоб силові установки цих кораблів могли стабільно працювати під час плавання у тропічних широтах.

Ще три британські есмінці - HMS Dragon, HMS Defender та HMS Diamond – проходять регламентне технічне обслуговування після тривалих виходів у море. Однак зазначається, що кораблі HMS Defender та HMS Diamond готові вийти в море, як тільки на це буде команда від керівництва ВМС Великої Британії.

На даний момент, основне озброєння есмінців проекту Type 45 – це 48 пускових комірок для запуску зенітних ракет Aster 15 із дальністю стрільби понад 18 миль та Aster 30 за дальністю стрільби понад 75 миль.

Есмінець Type 45 ВМС Великої Британії, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, 23 червня 2021 року британський есмінець HMS Defender виконав демонстративний прохід українськими водами Чорного моря навколо окупованого Криму.

У відповідь сили Чорноморського флоту РФ намагались вчинити провокацію проти цього корабля.

Есмінець Type 45 ВМС Великої Британії, фото ілюстративне
Читайте також: Туреччина показала, як виглядатиме її авіаносець-носій палубних БПЛА Bayraktar TB3