xcounter
#

Рашисти уже втретє за час війни ударили по Одещині протикорабельним "Бастионом"

6898
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", фото ілюстративне
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", фото ілюстративне

Схоже, в Кремлі таки сподіваються побачити пришвартований в Одесі "авіаносець НАТО". Іншого пояснення, для чого застосовувати "непрофільні" ПКР по наземним цілям – нема

ЗМІ з посиланням на інформацію від Оперативного командування "Південь" пишуть, що сьогодні зранку орки завдали новий ракетний удар по Одещині, для якого ворог з тимчасово окупованого Криму використав чотири протикорабельні крилаті ракети типу П-800 "Оникс" із складу комплексу "Бастион".

Жертв та постраждалих серед цивільного населення нема, інші деталі не розкриваються.

Читайте також: Рашисти для ударів по Україні вперше застосували радянські крилаті ракети Х-22
Ворожі ракетні комплекси "Бастион", фото ілюстративне

Це – уже третій відомий за весь час війни випадок, коли рашисти застосовували свій протикорабельний "Бастион" для ударів по наземним цілям в Україні.

В усіх трьох випадках удари відбувались саме по Одещині – 19 березня (випущено чотири ракети, які нікуди не влучили), 30 квітня (дві ракети пошкодили злітно-посадкову смугу Одеського аеропорту), та сьогодні, 9 травня.

Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ще раз повторимо свою тезу про те, що логіка рашистів бити по наземним цілям протикорабельними крилатими ракетами, призначеними для ударів по авіаносцям – взагалі незрозуміла. Бодай тому, що маса бойової частини у П-800 – усього 300 кг, що наполовину менше, аніж в "Искандера".

І судячи з усього, для ведення стрільби "Бастионом" рашистам доводиться використовувати свої дефіцитні БПЛА "Форпост", які регулярно збиває ППО Одеси. Тут можемо хіба що завершити з іронією – схоже, оркам привидівся "авіаносець НАТО" в Одеському морському порту, і саме цей в "летючий голандець" окупанти намагаються поцілити своїми П-800.

Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, березень 2022 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти "переплутали" Одеський аеропорт з авіаносцем та вдарили по ньому "Бастионом"