xcounter
#

Будуть українські: компанія "Авіаційні системи" завершила випробування гальмівних парашутів для МіГ-29. На черзі - вантажні, рятувальні, десантні

Повітряні Сили України нарешті зможуть отримати нові вітчизняні парашути для винищувачів. Раніше їх тільки імпортували
Міг-29 на посадці. Фото - Сергій Смолєнцев
Міг-29 на посадці. Фото - Сергій Смолєнцев
5492

Науково-виробниче підприємство "Авіаційні системи" успішно закінчило випробування гальмівного парашуту для літаків типу МіГ-29. Як повідомив Defense Express керівник компанії Єгор Коваленко, найближчим часом очікується рішення про прийняття віттизняного зразка парашуту для МіГ-29 на озброєння.

На сторінці компанії НВП “Авіаційні системи" у мережі Facebook з'явився оптимістично виправданий пост під "парашутною" назвою "Перший - пішов!!!"

"З глибокою гордістю хочемо повідомити, що наше підприємство успішно закінчило випробування гальмівного парашуту для літаків типу МіГ-29. Відповідні дозвільні документи вже затверджені. Таким чином, наші Повітряні Сили вперше майже за три десятки років можуть отримати нові вітчизняні парашути. Це великий крок не тільки для нас, а й для наших Збройних Сил.

Читайте також: "Спецтехноекспорт" закупив у США чергову партію парашутів Т-11 на $4,3 мільйона

Окрема подяка великому колективу спеціалістів, які зробили все, щоб цей день настав - це представники нашого підприємства, випробувачі, підрядні організації, наукові та виробничі спеціалісти і консультанти, ентузіасти.

Попереду ще багато роботи щодо реалізації стратегії імпортозаміщення у сфері парашутобудуваня, та безупинного збільшення обороноздатності України".

У коментарі для нашої агенції керівник компанії Єгор Коваленко повідомив, що понад п'ять ркоів підприємство розробляє і виготовляє зразки парашутної техніки для потреб інших країн світу.

"Від іноземних замовників ми отримуємо схвальні відгуки щодо якості і цінової політики. Наші парашути якісніші і дешевші, ніж у інших виробників.

Як приклад, Повітряні Сили Республіки М’янма випробували і здійснили ресурсний обліт гальмівного парашуту нашого виробництва для МіГ-29 за 3 місяці. Тбіліський Авіаційний Ремонтний Завод (ТАМ – єдиний серійний виробник винищувачів Су-25) – здійснив випробування гальмівного парашуту нашого виробництва для Су-25 за 4 місяці.

В обох випадках нами отримані схвальні відгуки і рекомендації щодо штатного застосування наших парашутів", - наголосив він.

Тепер повний цикл випробувань вітчизняних парашутів ПТК-29СК-М1 для МіГ-29 нарешті завершився і в Україні.

"Випробування нашої розробки завершнеі вдало. Це був тривалий процес. На завершальному етапі було зроблено по 30 посадок на трьох парашутах. Пілоти високо оцінили функціональність нашого парашуту у порівнянні, наприклад, з польськими, які раніш закуповувались Повітряними силами. Рішення про прийняття на озброєння - на підписанні. Сподіваюсь, упродовж місяця увесь формальний процес буде завершений".

Перспективи подальшої співпрації з Повітряними силами ЗСУ у компанії НВП "Авіаційні системи" окреслили так:

"Ми підписали договір на поставку 20 штук ПТК-29СК-М1 в цьому році за тендером. Очікуємо до кінця жовтня закінчення випробування по ПТК-10СК-М1 (для Су-27) і вихід на укладення договору на їхню поставку в МО.

З огляду на фіналізацію робіт по усім типам гальмівних парашутів для літаків, ми визначили для себе нові подальші проєкти в інтересах Збройних Сил. Ми переходимо в активну фазу роботи по вантажним системам (МКС-350-9 і кероване крило), рятувальним системам (ПСУ-36, С-4-у) і десантним системам (ДПС)."

Також компанія НВП “Авіаційні системи" поглиблює співпрацю з світовим лідером парашутних систем AirBorn System з питань сервісного обслуговування і подальшої локалізації виробництва в Україні (по цій темі наш матеріал Українські десантники розпочали підготовку інструкторів парашутних систем Airborne Systems).

"Зараз ми проходимо сертифікацію у системі TRACE (прозорість ведення бізнесу), яка відкриває шлях до прямого навчання наших фахівців у США і можливості імпорту окремих технологій в Україну", - наголосив Єгор Коваленко.

Тренування майбутніх інструкторів ДШВ ЗСУ з парашутними системами від Airborne Systems
Читайте також: Парашутний зашморг: командування ВПС та компанія "Авіаційні системи України" жорсто зреагували на позиції одне одного