xcounter
#

У ДШВ ЗСУ тестують парашутні системи Airborne Systems (фото)

2132
Тренування майбутніх інструкторів ДШВ ЗСУ з парашутними системами від Airborne Systems
Тренування майбутніх інструкторів ДШВ ЗСУ з парашутними системами від Airborne Systems

Українські десантники розпочали підготовку інструкторів парашутних систем Airborne Systems

Для опанування сучасних американських парашутних систем спеціального призначення були залучені найбільш досвідчені військовослужбовці Десантно-штурмових військ ЗСУ. Після всебічного освоєння закордонних парашутів, вони стануть інструкторами, які надалі займуться навчанням та підготовкою особового складу десантних підрозділів.

Відзначається, що під час навчань, в рамках підконтрольної експлуатації парашутних систем спеціального призначення, що проходять на Житомирщині, військові використовують парашути типу "Крило". Завдання ускладнюється тим, що американські системи суттєво відрізняються від радянських та українських аналогів та мають значну кількість особливостей.

Читайте також: "Спецтехноекспорт" закупив у США чергову партію парашутів Т-11 на $4,3 мільйона
Airborne Systems

Окрім підготовки інструкторів-спецпризначенців, також проходить тестування керованих систем точного повітряного десантування вантажів двох типів. Подібні системи, розроблені все тією ж Airborne Systems North America, мають різну вантажність та деякі відмінності у застосуванні.

Airborne Systems

За словами військових, вироби Airborne Systems суттєво перевершують можливості старих парашутних платформ радянського зразка.

"Похибка в точності доставки вантажу становить лише кілька десятків метрів. А саме десантування не обов’язково проводити в районі ураження ППО противника", - відзначив командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Airborne Systems
Читайте також: В ДНДІ відновили проведення випробувань нових зразків озброєння у повному обсязі (фото)