xcounter
#

Безпілотник з 17 кг вибухівки за 490 км від України: в очікуванні "бавовни" в цікавих місцях у РФ

7104
UJ-22 Airborn. Фото з Telegram-сторінки Михайла Федорова
UJ-22 Airborn. Фото з Telegram-сторінки Михайла Федорова

Один з українських БПЛА знову знайшли неподалік від столиці РФ – цього разу ще ближче

Московська область знову "зустрічає" українські дрони – вдень 23 квітня неподалік столиці рашистів в одному з лісових масивів було знайдено безпілотний літальний апарат – відео з цим БПЛА опублікувала низка рашистських Telegram-каналів, і це БПЛА схожий на вже знайомий окупантам безпілотний літальний апарат українського виробництва UJ-22 Airborn.

Як повідомляється, дрон впав, ймовірно, через нестачу палива, а всередині нього знайдено близько 17 кг вибухівки, що натякає на те, що БПЛА, ймовірно, мав би влучити у якийсь визначений об’єкт, але, на жаль, не долетів до нього.

Читайте також: "Дроно-ляк" у РФ: літак Путіна кружляв під Москвою поки за фантомним БПЛА у Санкт-Петербурзі ганялись винищувачі

Як відзначається, БПЛА знайдено в лісовому масиві Богородського міського округу поблизу міста Ногінськ, що знаходиться у близько 40 км від Москви (таким чином, БПЛА мав пролетіти понад 490 км від кордону з Україною).

Це вже не вперше, коли саме цей безпілотний літальний апарат падає в РФ за сотні кілометрів від кордону з Україною – – так, ще в лютому UJ-22 Airborne трохи не дотягнув до Москви і впав за 90 км до столиці окупантів.

БПЛА москва рф
БПЛА UJ-22 Airborne, що впав у московській області у лютому 2023

Тоді безпілотний літальний апарат UJ-22 Airborne пролетів трохи менше, подолавши орієнтовно від кордону з Україною відстань у 460 км.

БПЛА UJ-22 Airborne москва падіння
Дальність у 1600 км, яку теоретично може подолати БПЛА UJ-22 Airborne

Нагадаємо, що розробники декларують максимальний радіус дії безпілотника UJ-22 Airborne у 800 км – тобто в одну сторону ця цифра становить 1600 км. І можна обережно припустити, що ці епізоди – спроби зрозуміти, як далеко може пролетіти безпілотник, а також "промацати" протиповітряну оборону рашистів зокрема поблизу Москви, навколо якої обіцяли розгорнути дивізію та бригаду протиповітряної оборони зокрема з системами С-500. І можна очікувати, що потенційно цей БПЛА може стати причиною бавовни на багатьох цікавих об’єктах у рашистів.

Читайте також: Таких БПЛА всього декілька десятків: секретні дрони-невидимки RQ-170 могли "полювати" за рашистами в Криму