xcounter
#

Ще один БПЛА трохи не дотягнув до Москви: 90 км до Кремля та 460 км від кордону України

21243
UJ-22 Airborne під час презентації "Армії дронів"
UJ-22 Airborne під час презентації "Армії дронів"

У БПЛА вже впізнали український UJ-22 Airborne, який має дальність автономного польоту до 1600 км, тому "привіт" можливо передати не те що Москві, а й всім рашистам до Уралу

Останній день зими просто рясніє повідомленнями про БПЛА, які генерують бавовну, або на жаль не долітають до точки призначення у РФ.

Спочатку дрони-камікадзе над Бєлгородом, потім атака нафтобази у Туапсе, з доволі дивним впавши літальним апаратом у Адигеї. Потім справжній "дроно-ляк" у Кремлі, коли над Санкт-Петербургом був зачинений повітряний простір у небі кружляли винищувачі, а під Москвою повітряний командний пункт та борт №1 Ил-96-300ПУ (RA-96016).

Читайте також: Бразилія не віддала для ЗСУ снаряди до Leopard 1A5 та Gepard, а тепер не зможе продати свої БТР Guarani

І все це з дивними історіями, що був помічений невідомий дрон. Зловити який не вдалось, бо можливо він міг бути лише хибним об'єктом на екранах РЛС, створеним невідомими комплексом РЕБ. Хоча офіційно у міноборони РФ лише згодом змогли розповісти про "навчання".

А тепер у РФ повідомили, що під Москвою впав ще один БПЛА, який був знайдений поблизу селища Губастово у Московській області, від якого до Кремля лише 90 км та 460 км від кордону з Україною.

UJ-22 Airborne москва коломна

Також у мережі вже з'явилось фото цього дрона і вказано, що він був знайдений поряд із газорозподільною станцією. А у російських державних ЗМІ вже повідомили, що "безпілотний літальний апарат, що впав, не стоїть на оснащенні у російських підрозділів і є іноземним".

UJ-22 Airborne москва

Більше того, у ньому вже впізнали український UJ-22 Airborne, який був вперше продемонстрований компанією "УкрДжет" на виставці "Зброя та Безпека" у 2021 році.

UJ-22 Airborne
UJ-22 Airborne

Цей дрон тоді демонструвався із корисним навантаженням у вигляді мінометних мін, а загальна вага корисного навантаження складає до 20 кг. Але впевнено сказати, що під Москвою дрон був із цим навантаженням з огляду на низькоякісне фото - неможливо.

UJ-22 Airborne

Опубліковані характеристики UJ-22 Airborne в цілому дозволяють говорити, що йому під сили виконати політ не те що до Москви, а й на значно більші дальності. Зокрема максимальний радіус дії розробники декларують на рівні 800 км, тобто в один бік це дрон може подолати 1600 км. І це звісно без можливості керування БПЛА з наземної станції, яка обмежена позначкою у 100 км.

А цього вистачає для того, щоб дістатися й доволі віддалених об'єктів у РФ, а не лише її європейської у географічному терміні частині. Тобто передати "привіт" цим дроном можливо у районах Санкт-Петербурга, Архангельська, Пермі та Оренбурга.

дальність UJ-22 Airborne
Дальність у 1600 км

Але дальність польоту може бути обмежена у випадку бойового навантаження, хоча у цьому випадку навіть її скорочення вдвічі все одно є вагомим показником.

Водночас той факт, що невстановлені БПЛА можуть заходити у повітряний простір РФ на сотні кілометрів є вкрай важливим доказом реальної ефективності російської ППО, що відкриває певні можливості для "генерації бавовни", а головне - фізичне перенесення бойових дій на територію противника шляхом дистанційної війни.

Читайте також: Армія РФ скопіювала "штурмові загони" саме з Другої світової, з битви за Кенігсберг в 1945 році