xcounter
#

Bayraktar TB2 "фільмує" парад, Ан-132Д для Саудівської Аравії та подробиці про 1000-сильні Т-64БМ2: події тижня від Defense Express

5011
Т-64БМ2 з двигуном 6ТД
Т-64БМ2 з двигуном 6ТД

"Антонов" та Саудівська Аравія можуть відновити роботи з виробництва Ан-132Д вже в цьому році; Bayraktar TB2 Збройних Сил України відзняв унікальні кадри; модернізовані 1000-сильні Т-64БМ2 та БМП-1ТС з модулем "Спис" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Ан-132Д для Саудівської Аравії

Україна та Саудівська Аравія можуть найближчим часом відновити програму зі створення малого транспортного літака з подальшою локалізацією на Аравійському півострові.

Читайте також: В Ukrspecsystems показали, як наводили реактивні снаряди "Тайфун-1" та ракети комплексу "Точка-У" з БПЛА PD-2 (фото)
Ан-132Д та Ан-178
Ан-132Д та Ан-178 під час польоту в Гостомелі у березні 2017 року / Фото: Sergey Smolentsev

Про ці плани розповів в інтерв’ю виданню "Апостроф" генеральний директор ДП "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") Сергій Бичков.

За його словами, в призупинці проекту "Ан-132" винні деяки помилки колишнього керівництва "Антонова" (літак надто сильно "імпортозамістили" ) та політичні обставини - в Саудівській Аравії змінився уряд, який почав лобіювати інтереси Airbus.

Ан-132Д
Літак-демонстратор Ан-132Д під час церемонії викатки 20 грудня 2016 року

"Однак, вже будучи генеральним директором (в.о. гендиректора Сергія Бичкова призначили у листопаді 2020 року, а власне гендиректором обрано у червні 2021 року, - прим ДЕ), я зустрічався з принцем Саудівської Аравії. Вони готові відновити роботу, тому що ми вже маємо відповідний досвід, знаємо слабкі сторони проекту, як їх усунути, що проектувати і який потрібно отримати літак", - повідомив очільник ДП "Антонов". Інші деталі – в матеріалі Defense Express.

Модернізовані 1000-сильні Т-64БМ2 та БМП-1ТС з модулем "Спис"

Під час параду до 30-ої річниці Незалежності України будуть вперше продемонстровані дві знакові бронетанкові новинки - ремоторизований Т-64БМ2 та БМП-1ТС з модулем "Спис". Ці рішення можуть стати уніфікованими для танків Т-64 та бойових машин піхоти Збройних Сил України.

Деталі цих розробок, спеціально для Defense Express, розповів начальник Центрального бронетанкового управління Збройних Сил України генерал-майор Юрій Мельник.

Росія вперше демонструє нову далекобійну ракету для гелікоптерів

Російська компанія "НВК "Конструкторське бюро машинобудування" на Військово-технічному форумі "Армія-2021" вперше показала нову керовану ракету з індексом "Виріб 305".

Виріб 305
Нова керована ракета з індексом "Виріб 305".

Легка багатоцільова керована ракета позиціонується як озброєння саме для гелікоптерів. У російських джерелах стверджується, що ракета "Виріб 305" спочатку була розроблена для оснащення спеціальних варіантів вертольотів Мі-8 (Мі-8МНП-2 та інших) авіації ФСБ.

Керована ракета
Легка багатоцільова керована ракета "Виріб 305" (с) Михайло Жердєв

Серійне виробництво ракет було розпочато у 2016 році, після чого ракета почала також закуповуватися для вертольотів армійської авіації ВКС Росії. Зараз ЛБКУ розглядається як один з основних видів керованого озброєння модернізованих вертольотів Мі-28НМ і Ка-52М ВКС РФ. Деталі про цю розробку знає Defense Express.

Bayraktar TB2 Збройних Сил України відзняв унікальні кадри

Сьогодні усі наші співвітчизники мали можливість побачити парад на честь 30-річчя Незалежності України або ж наживо, перебуваючи на Хрещатику, або ж в прямій трансляції національних ЗМІ і телеканалів.

BayraktarTB2
Перша "парадна" демонстрація БПЛА Bayraktar TB2 Збройних Сил України

Але зйомки сьогоднішнього параду відбувались не тільки з "телевізійного" ракурсу. Скажемо навіть більше - учасниками сьогоднішнього параду були насправді два безпілотники комплексу Bayraktar TB2.

Кадри були відзняті на віддалі понад 10 кілометрів від столичного Хрещатику, при цьому Bayraktar TB2 успішно подолав відстань від Миколаєва до Києва та назад.

Проблемні двигуни

Російська "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК) призупиняє випробувальні польоти пасажирського літака Іл-114-300 до з'ясування причин катастрофи транспортного Іл-112В, оскільки обидва літаки використовують турбогвинтові двигуни ТВ7-117СТ (на Іл-114 встановлена цивільна версія ТВ7-117СТ-01).

Двигун ТВ7-117СТ
Турбогвинтовий двигун ТВ7-117СТ під час випробувань на Іл-76

"Потрібно проаналізувати деталі й обставини події з Іл-112В, включаючи аналіз об'єктивної інформації з бортового самописця. Таким чином, випробування дослідного літака Іл-114, обладнаного схожою силовою установкою, якийсь час не проводитимуться. Комісія з розслідування події тільки приступила до роботи. Робити висновки ще зарано", - повідомили в ОАК. Більше про ситуацію – в матеріалі Defense Express.

Гарної неділі!

Читайте також: Морський парад у Києві та Одесі: усе, що лишилось поза "офіційним" кадром