xcounter
#

В Ukrspecsystems показали, як наводили реактивні снаряди "Тайфун-1" та ракети комплексу "Точка-У" з БПЛА PD-2 (фото)

11045
Новий український розвідувальний БПЛА PD-2 взяв участь у випробуваннях реактивних снарядів "Тафун-1"
Новий український розвідувальний БПЛА PD-2 взяв участь у випробуваннях реактивних снарядів "Тафун-1"

Українська компанія взяла участь у ракетних випробуваннях, які проходили наприкінці липня 2021 року

Команда приватної компанії Ukrspecsystems (ТОВ "Укрспецсистемс") показала роботу своєї нової двосенсорної гіростабілізованої системи USG-212, яка встановлюється на розвідувальному безпілотному апараті PD-2.

"Full HD сенсор у USG-212 та низка передових функцій системи, зокрема, трекінг цілі та цифрова стабілізація відео, забезпечили військових якісною та чіткою картинкою зони прицілювання на відстані 25 км, а також надали змогу реєструвати точки влучення ракет у режимі реального часу", - відзначили в прес-службі компанії, демонструючи світлини з випробувань.

Читайте також: Компанія "Інфозахист" представила нові розробки у сфері радіотехнічної розвідки на Міжнародному оборонному інвестиційному форумі
Система USG-212 безпілотника PD-2
Система USG-212 безпілотника PD-2 може легко зафіксувати влучання ракети з відстані понад 3 км й передати ці дані онлайн

Нагадаємо, PD-2 був використаний для фіксації результатів запусків українськими військовими нових 122 мм реактивних снарядів "Тайфун-1", які випробовували розробники з КБ "Південне" та модернізованих й відновлених зразків ракет 9М79М оперативно-тактичного комплексу 9К79-1 "Точка-У".

Ці випробування пройшли наприкінці липня ц.р. на Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України "Алібей", що на Одещині.

USG-212 PD-2.
Двосенсорна гіростабілізована система USG-212 від компанії Ukrspecsystems

Варто додати, що це вже не перша подібна демонстрація можливостей PD-2 та його оптичної системи. У травні цього року новий безпілотник брав участь у демонстраційному показі для військової делегації Ісламської Республіки Пакистан.

БМ Оплот
Так виглядає БМ "Оплот" з дистанції 3 км та висоти 400 метрів при спостереженні з БПЛА PD-2

Під час заходу на полігоні БПЛА відстежував згори всі переміщення військової техніки (танка БМ "Оплот" та "морського" БТР-4Е) та результативність уражень мішеней з ПТРК виробництва ДККБ "Луч" з відстані близько 3 км й передавав ці відеоданні онлайн.

Читайте також: Міноборони уже вдруге за місяць випробувало реактивний снаряд "Тайфун-1"