xcounter
#

Армія РФ планує перейти до наступу на ще одній ділянці: де ворог посилив своє угруповання

4406
Сили оборони накрили колону рашистів під час штурму, стоп-кадр з відео 31-ї ОМБр
Сили оборони накрили колону рашистів під час штурму, стоп-кадр з відео 31-ї ОМБр

Ворог зосередив в Україні 400-тисячне угруповання, з них 140 тисяч задіяні на Авдіївському та Лимано-Куп’янському напрямку

Російське окупаційне військо намагається просунутися вперед одразу на декількох напрямках — як повідомляє Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, обстановка на Сході України залишаються складною і росіяни намагаються зупинити рух Сил оборони України.

"Особливу активність росіяни проявляють в районі Куп’янська, де [ворог] намагається просунутися вперед одразу на кількох напрямках", — відзначає командувач СВ ЗСУ.

Читайте також: По російській ППО удар був в Криму та біля Луганська, і тут цікаво, чи ATACMS або "Нептун"

Нагадаємо, що сьогодні на Лимано-Куп’янському напрямку зосереджено фактично чверть з усіх військ, що РФ тримає в Україні — це 100 тисяч особового складу з усього угруповання у 400 тисяч осіб.

Активні штурми на цьому напрямку ворог розпочав 14 жовтня, станом на сьогодні відповідно до повідомлення Генштабу ЗСУ, на Куп’янському напрямку було відбито 7 атак противника в районі населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області; на Лиманському напрямку було відбито атаку південно-східніше села Терни, що на Донеччині.

фронт Лимано-Куп’янський напрямок
Лимано-Куп’янський напрямок, мапа Deep State

Також активні наступальні дії армії РФ тривають і на Авдіївському напрямку — попри те, що з 10 жовтня окупанти втратили там 6500 військових, ворог не полишає спроб захопити місто, зосередивши на цій ділянці близько 40 тисяч військових.

Авдіївський напрямок
Найбільш небезпечна сьогодні ситуація на Авдіївському напрямку, мапа від Deep State

Зрештою, як повідомляє Сирський, у районі міста Бахмут окупанти суттєво посилили своє угруповання та перейшли від оборони до активних дій. Згідно зі звітом Генштабу, протягом попередньої доби окупанти намагалися відновити втрачене положення біля села Андріївка, водночас наші військові здійснюють штурмові дії на південь від міста і закріплюються на досягнутих рубежах.

Бахмутський напрямок
Ситуація на Бахмутському напрямку, де ворог планує від оборони перейти до наступальних дій. Мапа від Deep State

Загалом, якщо спиратися на офіційні заяви, то сьогодні ситуація на тих напрямках, де ворог активізував свої наступальні дії — а це передусім Авдіївський та Лимано-Куп’янський — залишається загрозливою, але контрольованою. Разом з тим, з урахуванням повільного просування противника на деяких ділянках, окупанти поки що мають достатньо ресурси і, попри дійсно шалені втрати у бронетехніці і подекуди перехід до звичних для окупантів "м’ясних штурмів", не збираються відмовлятися від своїх наступальних планів.

Читайте також: FrankenSAM для України від США: перші гібридні ЗРК вже у ЗСУ - на що вони здатні