xcounter
#

Ситуація під Авдіївкою: після шалених втрат у техніці армія РФ перейшла до піхотних штурмів

40744
Ситуація під Авдіївкою: після шалених втрат у техніці армія РФ перейшла до піхотних штурмів

Ворог не полишає спроб прорватися у районі Авдіївки й після величезних втрат у бронетехніці почав активно кидати піхотні групи

Сили оборони України у ході жорстких боїв змогли успішно відбиті перші концентровані штурми армії РФ у спробі оточити Авдіївку. Під час відбиття штурмів, які розпочались 10 жовтня, українські бійці змогли завдати ворогу величезних втрат.

Якщо брати загальну статистку від Генштабу ЗСУ, то за цей час загалом по всій лінії фронту знищено: 3810 окупантів, 111 танків, 208 одиниць іншої бронетехніки, 123 артилерійські системи та РСЗВ. І хоча ці цифри стосуються всіх ділянок значна частина з них - результат вправних дій бійців у районі Авдіївки.

Читайте також: Для нових штурмів на Сході рашисти вигребли навіть раритет БТР-90, і це дуже дивно

І хоча ранкове зведення від Генштабу доволі лаконічне: "противник не полишає спроб прорвати нашу оборону, проте безуспішно. Наші захисники відбили близько 20 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Нетайлове Донецької області", помічено ще одна важлива деталь.

Зокрема багато джерел відмічають перехід ворога до піхотних штурмів. Наприклад, OSINT-спільнота DeepState зазначила, що загальна кількість техніки противника суттєво зменшилась, але спроби штурмів продовжують десятки окремих піхотних груп ворога.

А загалом досягнуте ворогом просування на мапі орієнтовної ситуації на фронті виглядає наступним чином:

Безпосередньо з цієї ділянки фронту інформацію про зменшення активності ворога підтверджують й самі бійці.

"Спочатку, перший день 10-го числа, вони масово йшли в атаку. Зараз вони вже більш мобільними меншими групами пробують робити ці штурми. Але залишаються на полі бою, скажемо так. Або з пораненнями повертаються назад", - розповів Сергій Цехоцький, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Але величезні втрати, як у живій силі, так й у техніці не означають те, що ворог одразу відмовиться від своїх планів. Наприклад, безрезультатний штурм Вугледару, який також спочатку йшов з масованим використанням бронетехніки, розпочався ще на початку листопада 2022 року штурмом села Павлівка, а активні спроби ворога захопити це місто завершились лише у лютому.

Читайте також: Польща поставить нову лінію, яка дозволить робити додатково 54 САУ Krab на рік