xcounter
#

Розкрито втрати армії РФ під Авдіївкою та скільки загалом сил противника там розташовано

4495
ЗСУ тренуються нищити рашистів, фото — 22 окрема механізована бригада
ЗСУ тренуються нищити рашистів, фото — 22 окрема механізована бригада

Ворог не полишає спроб захопити Авдіївку і кинув на цей напрямок майже півсотні тисяч своїх військових

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону розкрив втрати російського окупаційного війська у районі Авдіївки, де противник на початку цього місяця активізував наступальні дії.

Як відзначає Штупун, з 10 жовтня, за два з половиною тижні, окупанти втратили на Авдіївському напрямку майже 6500 військових — для порівняння, за даними Генштабу ЗСУ, всього за цей період ЗСУ знищили 16 тисяч російських військових.

Читайте також: Як РФ почала залучати зеків для роботи ВПК, а потім й інших секторів економіки

Штупун також відзначає, що всього станом на сьогодні на Авдіївському напрямку російське окупаційне військо задіяло угруповання чисельністю до 40 000 окупантів.

Для прикладу, раніше у ГУР МОУ відзначали, що наразі загальна кількість російських військових в Україні становить близько 400 000 осіб. З них, наприклад, на Лимано-Куп’яньскому напрямку зосереджено чверть від усієї кількості — 100 000 осіб.

Попри те, що окупанти на Авдіївському напрямку мають дійсно шалені втрати як у живій силі, так і в бронетехніці, що змушені кидати на поле бою такі зразки, як БТР-90 чи БТР-50, ситуація на цій ділянці залишається важкою і наразі там точаться запеклі бої.

Зокрема у ранковому зведенні Генштаб відзначав, що окупанти не полишають спроб оточити військо, воров проводив наступальні дії на низці ділянок, водночас Сили оборони України протягом доби відбили понад 15 атак противника.

Читайте також: Рашисти поставили мангал на БМПТ "Терминатор", після втрати двох машин за тиждень боїв