xcounter
#

На якому напрямку РФ зосередила чверть від усього свого угруповання в Україні

4335
На якому напрямку РФ зосередила чверть від усього свого угруповання в Україні

РФ зараз тримає в Україні понад 400 тисяч військових — такої кількості достатньо для проведення окремих операцій

Російське окупаційне військо на Лимано-Куп’янському напрямку зосередило 100 тисяч військових — таку інформацію в ефірі національного телемарафону озвучив речник Сухопутних військ Збройних Сил України Володимир Фітьо.

Він відзначає, що армія РФ станом на сьогодні не має жодних стратегічних успіхів на цьому напрямку — активні штурми на цій ділянці рашисти розпочали за декілька днів після початку своєї наступальної операції на Авдіївському напрямку. РФ хоче повторно захопити Куп’янськ, який є важливим вузловим центром для постачання підрозділів.

Читайте також: У слід за пусками РФ ядерних ракет, США випустять свій Minuteman III

Лимано-Куп’янський напрямок фронт
Стан фронту на Лимано-Куп’янському напрямку, скріншот з мапи Deep State

Протягом минулої доби на цьому напрямку рашисти здійснили 613 обстрілів, 9 авіаударів і загалом відбулося 17 боєзіткнень. Водночас Сили оборони України. за добу на Лимано-Куп’янському напрямку знищили 194 окупантів — втім, ворог відновлює знищені підрозділи за рахунок підтягування резервів.

Таким чином, РФ зосередила на цьому напрямку фактично чверть від усіх своїх військових, які вона зараз тримає в Україні — раніше представник ГУР МОУ Андрій Юсов відзначав, що Росія зосередила в Україні понад 400 тисяч своїх військових.

Як відзначав Юсов, такої кількості достатньо для проведення окремих операцій на окремих ділянках фронту і загалом це чимала кількість, і окупанти працюють над тим, щоб забезпечити таке угруповання необхідною кількістю ОВТ, розконсервовуючи зброю зі своїх баз зберігання.

БМП-1
РФ може мати на зберіганні до 9000 бронемашин різних типів

Щодо ситуації на Авдіївському напрямку, де окупанти активізували наступальні дії 10 жовтня, то, попри численні втрати як у живій силі, так і в техніці, окупанти не полишають спроб просунутися на цьому напрямку.

Водночас саме місто — під щоденними обстрілами. Як раніше відзначав голова міської військової адміністрації Віталій Барабаш, за таких інтенсивних обстрілів місто через 2-3 тижні буде повністю зруйновано.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що розгорнуть в Україні фактично новий оборонно-промисловий комплекс