xcounter
#

Ворог попер не лише під Авдіївкою: ЗСУ відбивають наступ на Лимано-Куп’янському напрямку

8498
Ворог попер не лише під Авдіївкою: ЗСУ відбивають наступ на Лимано-Куп’янському напрямку

Армія РФ паралельно розпочала ще одну наступальну операцію у спробі оточити Куп’янськ і вийти до річки Оскіл

Окрім безуспішних спроб оточити Авдіївку, які обернулись величезними для ворога втратами та переходом до піхотних штурмів, армія РФ почала штурми на Лимано-Куп’янському напрямку.

Про це повідомив й Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, й начальник пресслужби Східного угруповання військ капітан Ілля Євлаш.

Читайте також: Чи затримується GLSDB: у чому нібито могла бути складність поєднати дві існуючі речі в одну

Зменшення активізації ворога на цій ділянці фронту спостерігалась протягом двох місяців, які він витратив на накопичення сил. Головною метою ворога є оточення Куп’янська і вихід на рубіж річки Оскіл. Але до цього сценарію, як підкреслив Командувач Сухопутних військ, українські бійці також готувались.

"Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по нашим позиціям. Втім, наші бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч противнику. Він несе значні втрати та не досягнув суттєвих успіхів", - повідомив Олександр Сирський.

У Східному угрупованні військ зазначили, що на Лимано-Куп’янському напрямку армія РФ задіяла у наступальних діях підрозділи з 6-ї та 20-ї загальновійськових армій, а також 1-ї танкової армії. Мова йде про загальновійськові бої з застосуванням армійської та тактичної авіації.

Загалом за минулу добу на цій ділянці було 25 штурмів із зосередженням зусиль поблизу Синьківки, Іванівки, Макіївки, Діброви. Тобто мова йде про активізацію ворога фактично по всій протяжності цієї ділянки фронту довжиною понад 120 км.

лимано-куп'янський напрямок
Орієнтовний стан на Лимано-Куп’янському напрямку за даними DeepState

"Усі атаки ворога були відбиті. Противник зазнав втрат та не мав успіху. Українські захисники на Лимано-Куп’янському напрямку ліквідували 206 окупантів та 15 зразків озброєння та військової техніки, серед яких 2 танки, 5 бойових броньованих машин, гармати Д-20", - повідомив Ілля Євлаш, якого цитує АрміяInform.

Читайте також: Для нових штурмів на Сході рашисти вигребли навіть раритет БТР-90, і це дуже дивно