xcounter
#

Арктичні "Панцирі" під Москвою, атака FPV-дрона на "літаючий танк" Ка-52 та інші новини й події тижня

4545
Арктичні "Панцирі" під Москвою, атака FPV-дрона на "літаючий танк" Ка-52 та інші новини й події тижня

РФ будує під Москвою аналоги Flakturm та інші матеріали й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Французькі дослідники спрогнозували, скільки у РФ може залишитися танків до 2024 року

Французька дослідна установа Institute Action Resilience (IAR, або ж Інститут стійкості) опублікувала власне дослідження з оцінкою поточного стану бронетанкового парку армії РФ, та можливості росіян виготовляти нові, ремонтувати старі та модернізувати наявні танки для своїх військ.

Читайте також: РФ може вийти на виробництво 2 млн снарядів та 200 танків на рік, але їм цього все рівно буде мало
Т-90М
Пошкоджений Т-90М "Прорыв" армії РФ, що став "донором запчастин", липень 2023 року, фото - twitter-профіль Naalsio

Головним моментом у цьому дослідженні є твердження французів про те, що до початку 2024 року в строю армії РФ в рамках трьох різних сценаріїв може залишитись оціночно від 1500 до 600-400 або навіть 250 танків усіх типів, починаючи від Т-62 і закінчуючи Т-90М, що в свою чергу справлятиме відповідний перебіг на хід повномасштабної війни проти України. Така оцінка виглядає аж надмірно та неочікувано оптимістичною, тому тут варто детальніше розібрати хід думок експертів французького Institute Action Resilience.

РФ будує під Москвою аналоги Flakturm

Навколо Москви ворог створює нові позиційні райони протиповітряної оборони, вкладаючи значні ресурси у створення аналогів Flakturm - зенітних веж Третього Рейху. Вони являють собою або укріплені насипи, або дійсно вежі, зібрані з металоконструкцій чи залізобетону.

Москва "Панцирь" фланктрум
Кремль цілком логічно вклав ресурси у захист саме столиці РФ

Й про їх побудову відзвітувались у тижневому випуску на центральному телебаченні РФ - "Россия-1", тобто оголосили на всю країну. Розповідаємо, як виправдався задум України.

Угода з Saab

Вже колишній міністр оборони України Олексій Резніков під час свого звіту перед Верховною Радою перед голосуванням за прийняття його відставки, повідомив, що за його каденції було "укладено угоди, які відкрили шлях до кооперації" з цілим рядом оборонних компаній.

Gripen та GlobalEye
Gripen та GlobalEye, всі фото — Saab
Серед них вже відомі факти відносно співробітництва з Baykar Makina, BAE Systems та Rheinmetall, але у переліку зазначено й шведський Saab, а це Gripen, NLAW та багато чого іншого.

FPV-дрон проти гелікоптера Ка-52

У відкритому доступі з’явилось відео, яке демонструє, як оператори одного із FPV-дронів-камікадзе ЗСУ намагались підбити російський ударний вертоліт Ка-52. Автором цієї атаки та відео був підрозділ "Птахи Мадяра".

Хоча ворожа машина в підсумку зуміла вийти з-під можливого удару наших безпілотників, але все рівно ми тут маємо унікальний випадок, який заслуговує на окрему увагу, та дозволяє сподіватись, що можливо у найближчий час таки трапиться перший випадок збиття Ка-52 нашим дроном-камікадзе.

Росіяни заявляють про план аж на 5 важких артбригад

Ворожі пропагандисти у своїх ресурсах стверджують, що армія РФ зараз має план сформувати аж п’ять важких артилерійських бригад, які будуть оснащені важкими САУ типів 2С7 "Пион" або 2С7М "Малка" калібру 203 мм, та самохідними мінометами 2С4 "Тюльпан" калібру 240 мм.

Російські САУ 2С4 "Тюльпан"
Російські САУ 2С4 "Тюльпан", фото з відкритих джерел

Водночас, на цей момент в Ленінградській області РФ відбувається формування першої із цих бригад, 17-ої, для оснащення якої будуть використані крупнокаліберні артсистеми, зняті з консервації на базах зберігання.

Читайте також: Якщо війна між Вірменією та Азербайджаном таки почнеться, у кого сильніша армія