xcounter
#

Росіяни заявляють про план аж на 5 важких артбригад із САУ "Пион"та "Тюльпан"

21899
Російські САУ 2С4 "Тюльпан", фото з відкритих джерел
Російські САУ 2С4 "Тюльпан", фото з відкритих джерел

Загарбники стверджують, що знайшли настільки ж потужний інструмент, як і артилерія країн НАТО

Ворожі пропагандисти у своїх ресурсах стверджують, що армія РФ зараз має план сформувати аж п’ять важких артилерійських бригад, які будуть оснащені важкими САУ типів 2С7 "Пион" або 2С7М "Малка" калібру 203 мм, та самохідними мінометами 2С4 "Тюльпан" калібру 240 мм.

Водночас, на даний момент в Ленінградській області РФ відбувається формування першої із цих бригад, 17-ої, для оснащення якої будуть використані крупнокаліберні артсистеми, зняті з консервації на базах зберігання.

Читайте також: ЗРК IRIS-T чудово збиває крилаті ракети РФ: німці розкрили, як зростуть темпи виробництва ЗРК та ракет до них
САУ 2С7 "Пион" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

При цьому цікаво, як саме для себе російські загарбники аргументують таке рішення. З однієї сторони, вони визнають, що проект із "аналоговнєнтою" САУ "Коалиция-СВ" по факту зазнає невдачі, бо "на папері" ця артсистема начебто здатна бити аж на 70 км, а по факту – державні випробування досі не завершені, на фронт ця артсистема досі не дійшла. Окрім того, "Ланцети" також (за їх визнанням) не мають 100%-ої ефективності, РСЗВ як паліативна заміна реактивній артилерії не дали повністю очікуваного результату.

Водночас, як стверджують загарбники, 203-мм артустановки "Пион" можуть бути еквівалентом будь-яких 155-мм артсистем стандарту НАТО завдяки своїй далекобійності, показник якої може сягати 40 км, що стає дуже важливим при веденні контрбатарейної боротьби. А самохідні міномети 2С4 "Пион" із дальністю стрільби до 20 км також можуть складати загрозу для ЗСУ, які ведуть активні дії на Півдні та біля Бахмуту.

Російські САУ 2С4 "Тюльпан", фото з відкритих джерел

Додамо, що за даними The Military Balance 2023, на складах зберігання армії РФ може стояти ще орієнтовно 260 одиниць 2С7 "Пион" та ще орієнтовно 200 одиниць 2С4 "Тюльпан".

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що на початку серпня цього року росіяни задумались про свою 155-мм артилерію як в Китаю, базою може бути "Мста-С".

Читайте також: IRIS-T на шасі Boxer виглядає цікаво, але таке буде поки тільки в бундесверу