xcounter
#

ЗРК IRIS-T чудово збиває крилаті ракети РФ: німці розкрили, як зростуть темпи виробництва ЗРК та ракет до них

5521
IRIS-T, фото ілюстративне
IRIS-T, фото ілюстративне

Темпи виробництва ЗРК IRIS-T та ракет до них для України надважливі, бо цей комплекс допомагає захищати небо від російських ракет та дронів-камікадзе

Зенітні ракетні комплекси IRIS-T ефективно продемонстрували себе в Україні проти російських ракет та дронів, і виробник цього ЗРК, німецька оборонна компанія Diehl Defense, планує нарощувати виробництво цієї системи ППО, а також ракет до неї.

Таку заяву у вівторок, 5 вересня, зробив головний програмний директор компанії Харальд Бушек, розповідає видання Reuters.

Читайте також: Звідки Норвегія може взяти ракети IRIS-T для України, якщо сама не має таких ЗРК

Щодо самих зенітних ракетних комплексів, то, як стверджує Бушек, у цьому році компанія планує виготовити від трьох до чотирьох систем, а у 2025 році вийти на показник у вісім систем на рік.

Стосовно ракет ситуація наступна: Diehl Defense у цьому році потроїло виробництво, і у наступному планує ще подвоїти ці показники. Загалом за попередніми планами у 2024 році компанія планує виготовити від 400 до 500 ракет.

У Diehl Defense також наголосили на тому, що ЗРК IRIS-T в Україні збив понад 110 цілей у повітрі, більшість з яких — крилаті ракети, і що комплекс демонструє ефективність на рівні майже у 100%. Бушек також наголошує, що на початку цього року ЗРК IRIS-T успішно відбив атаку на Київ одразу з 13 крилатих ракет.

Нагадаємо, що станом на сьогодні Німеччина поставила Україні два зенітних ракетних комплексів IRIS-T SLM, і в майбутньому має поставити ще шість таких ЗРК.

ЗРК IRIS-T
Пуск ракети ЗРК IRIS-T, стоп-кадр з відео Повітряних Сил ЗСУ

Крім того, у серпні цього року Німеччина вперше передала Україні й версію малої дальності цієї системи — дві пускові IRIS-T SLS, який може знищувати цілі на дальності до 10 км.

Читайте також: Німці показали, як IRIS-T SLM в Єгипті збиває БПЛА з ефективністю 100% (відео)